• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Torakalna radiologija
    Torakalna radiologija

    Torakalna radiologija

    OPIS KNJIGE:

    Udžbenik je podijeljen u 23 poglavlja od kojih je svako jedna logična temat-ska cjelina. Na kraju svakog poglavlja navedena je literatura a izbor referenci temeljen je na suvremenim radovima objavljenim u stručnim ili znanstvenim publikacijama. Izbor preporučene literature temelji se na argumentiranju iznesenih stavova u knjizi i na potrebi pružanja mogućnosti za proširenjem spoznaja određene tematike. Tekst prati 447 slika koje su tehnički besprijekorno obrađene a tematski prilagođene svakom određenom poglavlju. Posebno treba istaknuti odabir tipičnih slikovnih primjera patoloških promjena, koji su ilustrativni i nadopunjavaju tekstualne opise karakterističnih promjena. Druga skupina priloženih slika su one koje predstavljaju dobre primjere netipičnih nalaza, ali su poučne zbog egzaktne i detaljno obrazložene diferencijalne dijagnostike. Napokon, uvrštene su i slike koje predstavljaju rjeđe viđena patološka stanja te služe korisniku ovog djela za usmjeravanje na dijagnostičko razmišljanje.
    Poglavlja su raspoređena tako da tekst može pratiti, kako iskusni kliničar, tako i student početnik. U uvodnom dijelu su poglavlja koja obuhvaćaju kratki i jasni pregled radioloških metoda te radiološke znakove tipične pojedinu metodu prikazivanja torakalnih organa. Slijedi detaljan opis radiološke anatomije uz isticanje njezine važnosti u pravilnom razumjevanju radiološke dijagnostike. U poglavljima koja slijede karakteristična je podjela na pato-loška zbivanja u pojedinim anatomskim dijelovima toraksa. Nadovezuju se poglavlja s obradom promjene koje nisu vezane samo uz pojedinu torakalnu strukturu, nego i uz zbivanja u cijelom organizmu. Primjer su detaljni opisi imunoloških plućnih bolesti i rijetkih manje poznatih bolesti. Posebna su poglavja pripala bolestima višestrukog kliničkog značaja, kao što su kronične opstruktivne plućne bolesti i difuzne bolesti plućnog intersticija. Potrebno je posebno izdvojiti poglavlja posebnih stanja čitavog organizma, kao što je radiologija bolesnika u jedinicama intenzivnog liječenja, trauma ili transplantacija pluća.

    Više detalja

    Br.strana: 222

    Povez: 21x28 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 987-953-176-564-0

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 40343
    Cena: 6.529 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 222

    Povez: 21x28 cm

    God.izdanja: 2012.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 987-953-176-564-0

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.