• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zašto smo bolesni
    Zašto smo bolesni

    Zašto smo bolesni

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Zašto smo bolesni" autora dr. Benjamina Bikmana donosi sveobuhvatan pogled na alarmantni porast broja ljudi širom svijeta koji pate od različitih, učestalo smrtonosnih i onesposobljavajućih hroničnih bolesti. Dr. Bikman, ugledni znanstvenik i ekspert u istraživanju metaboličkih poremećaja, upućuje nas na to kako inzulinska rezistencija stoji kao fundamentalni uzrok ili ključni pogoršavajući faktor za širok spektar zdravstvenih problema, uključujući rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i Alzheimerovu bolest.

    Kroz detaljnu analizu i jednostavan jezik, Bikman razotkriva kompleksnost inzulinske rezistencije i kako se ona razvija i održava unutar našeg tijela. Sa znanstvenog aspekta, detaljno istražuje kako naši životni stilovi, ishrana, te tjelesna i mentalna aktivnost direktno utiču na naše metaboličko zdravlje. Ova knjiga se fokusira na to kako neprekidna izloženost visokim nivoima inzulina i glukoze u krvi—koji su česti u modernoj, visokokaloričnoj ishrani—može dovesti do toga da naše tijelo gubi sposobnost učinkovitog upravljanja ovim ključnim molekulama.

    Autor vodi čitaoca kroz istraživanja koja povezuju inzulinsku rezistenciju sa svakom od gore spomenutih bolesti, te ujedno daje uvid u to kako suvišni inzulin u tijelu može poticati upalne procese, oštećivati krvne žile, uticati na hormone, te narušavati funkciju mozga. Svojom analizom, Bikman ne samo da osvjetljava temeljne uzroke ovih oboljenja, već i pruža čitatelju spoznaju o tome kako se svakodnevnim izborima u načinu života može znatno smanjiti rizik od razvijanja inzulinske rezistencije.

    Ono što "Zašto smo bolesni" čini posebno vrijednim je serija praktičnih savjeta i preporučenih intervencija koje se mogu primijeniti kako bi se ovo stanje izbjeglo ili čak potpuno preokrenulo. Bikman detaljno opisuje kako prilagodbe u ishrani, poput smanjenja unosa ugljikohidrata i većeg fokusa na zdrave masti, zajedno sa povećanom tjelesnom aktivnošću, mogu biti ključne za obnavljanje zdravlja.

    Kroz knjigu se provlači jaka poruka da, dok su izazovi veliki, rješenja postoje i da je svako od nas sposoban da preuzme kontrolu nad svojim zdravljem.

    "Zašto smo bolesni" predstavlja važan resurs za svakoga ko želi dublje razumeti moderne zdravstvene krize i pronaći puteve ka zdravijem životu. Knjiga nudi nadu da, usprkos poražavajućim statistikama, možemo preokrenuti trendove hroničnih bolesti preuzimanjem odgovornosti za naša vlastita metabolička stanja.

    Više detalja

    Br.strana: 344

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721330

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239656
    Cena: 4.275 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 344

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721330

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.