• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Psihološka procena i pisanje nalaza
    Psihološka procena i pisanje nalaza

    Psihološka procena i pisanje nalaza

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Psihološka procena i pisanje nalaza" autorke Dragane Đurić Jočić predstavlja iscrpan vodič kroz kompleksan proces psihološke procene, sa posebnim akcentom na formulaciju i pisanje psiholoških nalaza.

    Namenjena je studentima psihologije, specijalizantima medicinske psihologije, kao i svim praktičarima u ovoj oblasti, uključujući profesore koji predaju procenu ličnosti.

    Autorka u predgovoru ističe da je rezultat psihološke procene formulisanje psihološkog nalaza, što zahteva kombinaciju teorijskog znanja, metodoloških veština i sposobnosti za jasnu i preciznu pismenu komunikaciju. Pisani izveštaj treba da bude razumljiv kako za profesionalce tako i za klijente i laike, te da bude koristan za dalje planiranje tretmana ili donošenje ključnih odluka u vezi sa klijentom.

    Ovaj proces uključuje dobro poznavanje teorija ličnosti, principa procene ličnosti, ekspertsko poznavanje testova i veštinu kliničke integracije često disonantnih rezultata.

    Knjiga detaljno obrađuje izazove sa kojima se psiholozi suočavaju prilikom pisanja nalaza, od studentskih dana pa do specijalističkih studija, kada je potrebno unaprediti veštine testiranja, obrade i integracije rezultata. Đurić Jočić ističe da psiholozi rade u različitim poslovnim kontekstima, što zahteva prilagođavanje forme nalaza specifičnim zahtevima sistema u kojem rade. U nekim slučajevima, psiholozi nemaju formirane modele nalaza i prilagođavaju ih pojedinačnim slučajevima, što može biti neekonomično.

    Knjiga pruža detaljne smernice i praktične savete za pisanje nalaza, uključujući primere iz prakse i ilustracije koje pomažu u razumevanju kompleksnih procesa procene. Đurić Jočić naglašava važnost konstantnog učenja i prilagođavanja, te zahvaljuje kolegama i velikim imenima iz oblasti procene ličnosti koji su kroz kongrese i radionice delili svoja znanja i iskustva. Među njima su John Exner, Irving Weiner, Bruce Smith, Gregory Meyer i Stiven Finn, sa kojima je autorka imala čast da sarađuje.

    Knjiga se prirodno širi na sve procese koji prethode pisanju nalaza, kao i na one koji slede posle njega, obuhvatajući zadavanje, skorovanje i interpretaciju pojedinačnih testova. Ovaj sveobuhvatni pristup omogućava čitaocima da steknu duboko razumevanje ne samo kako da napišu nalaz, već i kako da efikasno sprovedu sve korake psihološke procene.

    "Psihološka procena i pisanje nalaza" Dragane Đurić Jočić je dragocen resurs za svakog psihologa koji se bavi psihološkim testiranjem. Kroz skoro četiri decenije rada s pacijentima i klijentima, autorka je akumulirala bogato iskustvo koje je pretočila u ovu knjigu, pružajući čitaocima alatke i znanje potrebne za efikasno i precizno sprovođenje psiholoških procena i pisanje nalaza.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 284

    Povez: Meki povez sa klapnama

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Sinapsa Edicije

    ISBN: 9788689745757

    Šifra: 239904
    Cena: 4.400 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 284

    Povez: Meki povez sa klapnama

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Sinapsa Edicije

    ISBN: 9788689745757

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.