• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Savremene teorije psihopatologije: Depresija
    Savremene teorije psihopatologije: Depresija

    Savremene teorije psihopatologije: Depresija

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Savremene teorije psihopatologije: Depresija" autorke Zdenke Novović predstavlja opsežnu monografiju koja detaljno istražuje različite psihološke teorije depresije. Prvobitno zamišljena kao udžbenik za studente master studija iz predmeta Savremene teorije psihopatologije, knjiga je prerasla u monografiju bogatu informacijama koje prevazilaze osnovne potrebe studenata.

    Svojim obuhvatnim pristupom, knjiga je postala korisna ne samo studentima, već i istraživačima, psiholozima i profesionalcima iz srodnih disciplina, kao i zainteresovanim čitaocima.

    Depresija je centralna tema u naučnim istraživanjima već od zvaničnih početaka psihopatologije, a autorka naglašava da su pokušaji objašnjenja njenih uzroka, trajanja i vraćanja brojni i raznovrsni. Neke teorije su zaboravljene ili osporene, dok su se druge obnovile uz pomoć nove terminologije i empirijskih nalaza. Monografija nije pokušala da obuhvati sve teorije, već da pruži pregled ključnih i najuticajnijih pristupa koji nude objašnjenja za različite aspekte depresije.

    Knjiga je strukturisana u nekoliko celina koje se odnose na različite faze toka depresivnog poremećaja, od faktora rizika i vulnerabilnosti do relapsa i rekurenci. Autorka je prepoznala da je teško držati se striktne podele jer mnoge teorije obuhvataju više faza razvoja depresije. Na primer, Seligmanova i Beckova teorija pojavljuju se u poglavljima koja obrađuju vulnerabilnost, ali i u onim koja se bave okidačima i mehanizmima razvoja poremećaja. Ovakva struktura omogućava čitaocima da jasnije razumeju u kojoj fazi depresije određeni psihološki mehanizam može imati značajnu ulogu.

    Pored glavnog teksta, knjiga sadrži i uokvirene komentare koji obrađuju teme za najznatiželjnije čitaoce. Ovi okviri pružaju obrazloženja i definicije manje poznatih termina, primere istraživačkih metoda i druge specifične informacije, čineći tekst zanimljivijim i pristupačnijim. Cilj ovih dodatnih materijala je da se glavni tekst ne opterećuje previše specifičnim informacijama, ali i da čitaocima ponudi dublje razumevanje pojedinih tema.

    Knjiga "Savremene teorije psihopatologije: Depresija" Zdenke Novović predstavlja dragocen resurs za sve koji žele da se upoznaju sa savremenim psihološkim teorijama depresije. Kroz temeljno istraživanje i pregled ključnih teorija, autorka pruža sveobuhvatno razumevanje depresije, njenog razvoja i mogućnosti za tretman. Monografija je korisna za studente, istraživače i praktičare, omogućavajući im da prošire svoja znanja i unaprede svoje veštine u oblasti psihopatologije.

    Više detalja

    Br.strana: 192

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Sinapsa Edicije

    ISBN: 9788689745733

    Šifra: 239905
    Cena: 3.300 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 192

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Sinapsa Edicije

    ISBN: 9788689745733

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.