• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Osnove kognitivno bihejvioralne terapije
    Osnove kognitivno bihejvioralne terapije

    Osnove kognitivno bihejvioralne terapije

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Osnove kognitivno bihejvioralne terapije" autorke Snežane Tovilović predstavlja sveobuhvatan uvod u svet KBT-a (kognitivno bihejvioralne terapije), koji obuhvata različite pristupe i metode unutar nekoliko generacija ove terapijske škole.

    Namenjena je studentima, terapeutima, kao i svima koji žele da steknu dublje razumevanje i praktične veštine u primeni KBT-a.

    Autorka je pristupila pisanju ovog udžbenika s namerom da ga učini jednostavnim, čitljivim i bogatim primerima iz prakse, uz brojne ilustracije i postavljena pitanja koja podstiču na razmišljanje. Kroz knjigu se prožima njen lični pristup i stav prema psihoterapiji, što doprinosi autentičnosti i inspirativnosti ovog dela.

    Jedan od ključnih aspekata koji Tovilović ističe jeste važnost učenja u psihoterapiji. Udžbenik detaljno obrađuje teoriju, praksu i istraživanja koja stoje iza KBT-a, kao i strukture, procese i mehanizme koji omogućavaju delotvornu pomoć ljudima. Cilj nije da se postojeća saznanja koriste kao kruta pravila koja ograničavaju terapeuta i klijenta, već da usmere njihov rad i učine ga efektivnijim.

    Knjiga takođe naglašava ulogu terapeuta kao psihoedukatora. U KBT psihoterapiji, terapeuti podučavaju klijente, prenoseći im potrebna znanja na prilagodljiv način. Osim toga, terapeuti uče i od svojih klijenata, čime postaju bolji u svom poslu. Tovilović naglašava važnost pozicije učenika za terapeuta, jer ona omogućava ravnotežu između osećaja moći i bespomoćnosti koje se mogu javiti tokom rada s klijentima.

    Poseban deo knjige posvećen je razbijanju zabluda da je psihoterapija samo zbirka alata koje terapeuti koriste. Tovilović ističe da je psihoterapija pre svega važan susret između terapeuta i klijenta, gde alati služe kao sredstvo za osposobljavanje klijenta da samostalno rešava svoje probleme i razvija se po svojoj meri.

    Udžbenik je obogaćen zadacima, vežbama i diskusijama koje pozivaju čitaoce da kritički testiraju elemente KBT-a i proširuju svoja znanja. Kroz predloženu dodatnu literaturu, čitaoci su ohrabreni da nastave sa učenjem i primenom naučenog u praksi.

    "Osnove kognitivno bihejvioralne terapije" Snežane Tovilović je dragocen resurs za sve koji se bave ili žele da se bave KBT-om. Kroz jednostavan i pristupačan stil, autorka uspeva da prenese kompleksna znanja na način koji je razumljiv i primenljiv, čineći ovu knjigu neophodnim štivom za svakoga ko želi da se usavrši u ovoj oblasti psihoterapije.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 226

    Povez: Meki povez sa klapnama

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Sinapsa Edicije

    ISBN: 9788689745542

    Šifra: 239903
    Cena: 3.000 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 226

    Povez: Meki povez sa klapnama

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Sinapsa Edicije

    ISBN: 9788689745542

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.