• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Psihiloške beleške 6, 1982-88.
    Psihiloške beleške 6, 1982-88.

    Psihiloške beleške 6, 1982-88.

    OPIS KNJIGE:

    "Psihološke beleške VI, 1982-88." Dragana Krstića predstavlja fascinantan uvid u um i život jednog od najzagonetnijih intelektualaca Srbije. Krstić, rođen 1929. godine u Beogradu, ostavio je iza sebe delo koje je uglavnom nepoznato široj javnosti, ali koje je bogato i slojevito, nudeći dublje razumevanje društvenih i političkih turbulencija kroz ličnu prizmu.

    Dragan Krstić je bio mnogo više od akademika; bio je sportski pilot i čovek hrabrih stavova. Kao devetnaestogodišnjak, proveo je nekoliko meseci u kaznenom radnom logoru u Velikoj Remeti zbog privatnih opaski o komunizmu. Njegov život je obeležen ne samo akademskim postignućima, već i ličnim izazovima i rizicima koje je preuzimao zbog svojih uverenja.

    Krstić je tajno vodio dnevnik skoro trideset godina, između 1960. i 1988. godine, beležeći svoja duboka razmišljanja, kritičke osvrte na društvo i politički sistem, te lična iskustva. Ove beleške, koje bi mu mogle doneti dugogodišnju robiju zbog "neprijateljske propagande" prema članu 133 Kaznenog zakona SFRJ, ostale su skrivene čak i od njegove supruge.

    "Psihološke beleške VI, 1982-88." predstavlja integralno izdanje tih tajnih dnevnika, pružajući čitaocima jedinstvenu priliku da zavire u misli čoveka koji je hrabro kritikovao režim u kojem je živeo. Krstićeve beleške su više od običnog dnevnika; one su duboka psihološka analiza vremena, refleksija na ljudsku prirodu i unutrašnji sukobi pojedinca suočenog sa represivnim sistemom.

    Ova knjiga nije samo intelektualno blago, već i važan istorijski dokument. Kroz Krstićeve zapise, čitaoci mogu osetiti težinu svakodnevnog života pod represijom, ali i snagu intelektualnog otpora. Njegova oštroumnost i sposobnost da duboko analizira i kritikuje svoj svet čine ovu knjigu nezamenjivim izvorom za sve koji žele da razumeju kompleksnosti života u socijalističkoj Jugoslaviji.

    "Psihološke beleške VI, 1982-88." su dragocen doprinos literaturi, psihologiji i istoriji, a ovaj celoviti tom omogućava nam da se odužimo Draganu Krstiću, čoveku čiji je rad bio ispred svog vremena. Ova knjiga će sigurno obogatiti sve koji su zainteresovani za dublje razumevanje ljudske psihe, istorije i društvenih promena.

    Više detalja

    Br.strana: 603

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Balkanija

    ISBN: 978-86-89881-16-5

    Šifra: 240450
    Cena: 935 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 603

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Balkanija

    ISBN: 978-86-89881-16-5

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.