• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Konj dobri i oružje - Vlastela Države srpskih despota (1402-1459)
    Konj dobri i oružje - Vlastela Države srpskih despota (1402-1459)

    Konj dobri i oružje - Vlastela Države srpskih despota (1402-1459)

    OPIS KNJIGE:

    "Konj dobri i oružje - Vlastela Države srpskih despota (1402-1459)" je sveobuhvatna istorijska monografija autora Miloša Ivanovića koja detaljno istražuje složene političke i vojne izazove sa kojima su se suočavali srpski despoti i vlastela u prvoj polovini XV veka. U ovom periodu, Srbija je bila pod stalnim pritiscima sa dve strane: od moćnog Osmanskog carstva sa istoka i jugoistoka, i od Ugarske kraljevine sa severa.

    Ivanović pažljivo analizira strategije i taktike koje su srpski despoti primenjivali kako bi očuvali državnu nezavisnost i suverenitet. Kroz detaljan pregled istorijskih događaja, autor osvetljava ključne sukobe i saveze koje su srpski vladari sklapali sa susednim silama. Knjiga se posebno fokusira na način na koji su se despoti i vlastela nosili sa stalnim vojnim pretnjama i diplomatskim izazovima, pružajući čitaocima dublje razumevanje tog turbulentnog perioda srpske istorije.

    "Konj dobri i oružje" ne samo da dokumentuje vojne kampanje i političke manevre, već takođe daje živopisne prikaze ključnih ličnosti tog vremena, uključujući despote, vojvode i druge istaknute članove vlastele. Ivanović koristi bogatstvo izvora i pažljivo istražene podatke kako bi pružio veran prikaz svakodnevnog života, vojnih strategija i diplomatskih aktivnosti koje su oblikovale sudbinu Srbije u tom periodu.

    Ova monografija je neophodno štivo za sve ljubitelje istorije, posebno one zainteresovane za srednjovekovnu Srbiju i Balkanski poluostrvo. Ivanovićev stil pisanja, temeljen na rigoroznoj analizi i živopisnom narativu, čini knjigu pristupačnom i zanimljivom kako za akademsku zajednicu, tako i za širu publiku.

    Kroz "Konj dobri i oružje", Miloš Ivanović uspeva da dočara dramatične trenutke borbe za opstanak i suverenitet, osvetljavajući složene odnose između srpskih despota i moćnih susednih država. Ova knjiga pruža ne samo istorijske činjenice, već i dublje uvide u dinamiku moći, diplomatije i ratovanja u srednjovekovnoj Srbiji, obogaćujući naše razumevanje ovog ključnog perioda srpske istorije.

    Više detalja

    Br.strana: 722

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930464

    Šifra: 240366
    Cena: 2.750 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 722

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930464

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.