• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sestre pod izlazećim suncem
    Sestre pod izlazećim suncem

    Sestre pod izlazećim suncem

    OPIS KNJIGE:

    "Sestre pod izlazećim suncem" je snažan i dirljiv roman Heder Moris, autorke bestselera "Tetovažer iz Aušvica". Inspirisana istinitim događajima, ova knjiga pruža dubok uvid u živote žena u ratnim uslovima, njihovu hrabrost, izdržljivost i neuništivu snagu sestrinstva.

    Godine 1942., Singapur pada pod japansku okupaciju, a engleska muzičarka Nora Čejmbers suočava se sa nezamislivim izborom. U očajničkoj želji da zaštiti svoju osmogodišnju ćerku Sali, šalje je u Australiju, dok ona ostaje u okupiranom gradu sa svojim mužem i ostarelim roditeljima, preplavljena strahom da više nikada neće videti svoju devojčicu.

    U međuvremenu, australijska medicinska sestra Nesta Džejms se pridružuje evakuaciji na britanskom vojnom brodu Viner Bruk, zajedno sa prestravljenim civilima, među kojima je i Nora. Njihov brod biva bombardovan i potopljen samo dva dana nakon polaska, što ih baca u vrtlog očaja.

    Nesta i Nora uspevaju da se dokopaju obale Indonezije, ali ubrzo bivaju zarobljene i sprovedene u jedan od najzloglasnijih japanskih zarobljeničkih logora. U surovim uslovima logora, gde su glad i fizička brutalnost svakodnevica, Nora nalazi način da unese tračak nade i snage kroz muziku. Formira "orkestar glasova", koristeći moć muzike da makar na trenutak izbavi zarobljenice iz bede i očaja.

    Prijateljstva koja se razvijaju među ženama u logoru postaju izvor snage i otpornosti. Uprkos najtežim okolnostima, njihova međusobna podrška i zajedništvo omogućavaju im da izdrže i prežive. Nora, Nesta i druge žene koje su zajedno zarobljene, pokazuju neverovatnu hrabrost i odlučnost u borbi za opstanak.

    "Sestre pod izlazećim suncem" nije samo priča o preživljavanju, već i o moći zajedništva i ljudskog duha. Kroz vividne opise i emotivne narative, Heder Moris osvetljava mračnu stranu rata, ali i svetle trenutke nade i ljubavi koji se mogu pronaći čak i u najtežim vremenima.

    Ova knjiga je svedočanstvo o snazi muzike, prijateljstva i neuništive ljudske volje, inspirišući čitaoce da veruju u moć nade i solidarnosti. Heder Moris ponovo donosi izvanredno delo koje će duboko dirnuti srca i umove svojih čitalaca, ostavljajući trajni utisak o važnosti hrabrosti i odlučnosti u suočavanju sa životnim izazovima.

    Više detalja

    Br.strana: 336

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 978-86-521-5373-2

    Šifra: 240315
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 336

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 978-86-521-5373-2

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.