• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Princ nesreće
    Princ nesreće

    Princ nesreće

    OPIS KNJIGE:

    "Princ nesreće" Milana Bogojevića je fascinantna biografska studija o princu Đorđu Karađorđeviću, koja duboko istražuje kompleksnu i često kontradiktornu prirodu njegove ličnosti i života.

    Kroz temeljno istraživanje i korišćenje memoara princa Đorđa, Bogojević se usredsređuje na rano detinjstvo i školovanje princa, s obzirom na to da su ti periodi njegovog života relativno nepomereni od istorijskih činjenica. Međutim, kako priča napreduje, memoari služe samo kao polazna tačka za dublju analizu i unakrsno proveravanje sa drugim istorijskim izvorima.

    Jedan od ključnih aspekata knjige je otkrivanje mnogih dokumenata koji predstavljaju princa Đorđa u potpuno novom svetlu. Ovi dokumenti pokazuju da je istina o njegovom životu mnogo složenija nego što se na prvi pogled čini.

    Princ Đorđe, tradicionalno percipiran kao figura vezana za kraljevski poredak, iznenađujuće je održavao tajnu vezu sa komunističkom partijom, čija su načela bila u suprotnosti sa njegovim porodičnim nasleđem.

    Bogojević istražuje razloge koji su doveli princa Đorđa do kontakta sa komunistima i kako je ta veza uticala na njegov život i sudbinu. Kroz detaljne prikaze susreta i pregovora, knjiga razotkriva složenu mrežu političkih i ličnih odnosa koji su oblikovali Đorđev život.

    Autor analizira motive iza princovih odluka, pokušavajući da shvati njegovu unutrašnju borbu između lojalnosti prema porodici i simpatija prema komunističkim idejama.

    "Princ nesreće" pruža čitaocima dublji uvid u Đorđevu ličnost, koja je često bila zasenjena njegovom turbulentnom i kontroverznom reputacijom. Kroz pažljivo analizirane izvore, Bogojević uspeva da predstavi princa kao složenog čoveka, čija dela i misli odražavaju duboku unutrašnju dilemu i potragu za sopstvenim identitetom.

    Knjiga je napisana s velikom pažnjom prema istorijskim detaljima i kontekstu, omogućavajući čitaocima da bolje razumeju širu sliku političkih i društvenih okolnosti u kojima je princ Đorđe živeo. Bogojevićev stil je istraživački, ali i narativno bogat, čineći ovu biografiju privlačnom i edukativnom.

    "Princ nesreće" nije samo biografija jednog princa, već i refleksija o kompleksnosti ljudske prirode, političkim intrigama i društvenim previranjima koja oblikuju sudbine.

    Milan Bogojević uspeva da kroz ovu knjigu pruži sveobuhvatan i dubok pogled na život princa Đorđa Karađorđevića, otkrivajući skrivena lica jednog od najintrigantnijih likova srpske istorije.

    Više detalja

    Br.strana: 187

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788651522898

    Šifra: 239973
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 187

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788651522898

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.