• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vodstvo - Šest studija svjetske strategije
    Vodstvo - Šest studija svjetske strategije

    Vodstvo - Šest studija svjetske strategije

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Vodstvo - Šest studija svjetske strategije" autorstva Henryja Kissingera, istaknutog američkog diplomate i političkog savjetnika, značajno doprinosi literaturi o političkom vodstvu i strategiji, kroz temeljitu analizu šest izvanrednih političkih figura 20. stoljeća. Svaki od ovih lidera, kako Kissinger opisuje, svojim jedinstvenim pristupom i strategijama, oblikovao je ne samo sudbinu svojih zemalja, već i svjetsku političku scenu.

    Konrad Adenauer koristio je „strategiju poniznosti“ kako bi Njemačku, zemlju poraženu u Drugom svjetskom ratu i moralno bankrotiranu, reintegrirao u međunarodnu zajednicu, usmjeravajući je ka miru i stabilnosti. Adenauerova liderstva sposobnost da balansira prošlost s budućim potrebama zemlje izdvaja ga kao pronicljivog i mudrog državnika.

    Charles de Gaulle, kroz „strategiju volje“, efektivno je obnovio Francusku nakon njezina pada tijekom Drugog svjetskog rata. De Gaulleova unaprijed definirana vizija i snažna volja pomogli su Francuskoj da ponovno zauzme svoje mjesto među vodećim svjetskim silama, naglašavajući važnost nacionalne neovisnosti i ponosa.

    Richard Nixon, kako Kissinger ističe, koristio je „strategiju ravnoteže“ tijekom Hladnog rata kako bi osigurao geostratešku prednost za Sjedinjene Američke Države. Nixonova vanjska politika, osobito njegovo otvaranje prema Kini, pokazuje kako se veštim manevriranjem mogu stvoriti nove globalne dinamike.

    Anwar Sadat proveo je „strategiju nadilaženja“ u nastojanju da donese mir na Bliski Istok nakon dugih godina sukoba. Sadatova hrabrost u potpisivanju mirovnog sporazuma s Izraelom, usprkos ogromnom regionalnom pritisku, označila je monumentalnu promjenu koja je imala dugotrajne posljedice na stabilnost u regiji.

    Lee Kuan Yew, osnivač i dugogodišnji premijer Singapura, primijenio je „strategiju izvrsnosti“ kako bi od malog, siromašnog otočića stvorio jednu od najrazvijenijih svjetskih ekonomija. Leejevo liderstvo i vizija uspostavili su temelje za moderni Singapur, fokusirajući se na obrazovanje, javnu administraciju i ekonomski razvoj.

    Margaret Thatcher, kroz „strategiju uvjerenja“, revitalizirala je Veliku Britaniju, koja je bila označena kao ’bolesnik Europe’. Njezine ekonomske reforme, politička uvjerenja i snažno vodstvo omogućili su zemlji da povrati svoj ekonomski i međunarodni položaj.


    Kissingersko osobno poznavanje ovih vođa, njegova uključenost u mnoge od događaja koje opisuje, te njegov historijski uvid i analitički pristup, čine "Vodstvo" izuzetno bogatim i poučnim čitanjem. Knjiga se završava razmišljanjima o suvremenom svjetskom poretku i ulozi vodstva, naglašavajući kontinuiranu potrebu za snažnim i strategijski osviještenim liderima.

    Više detalja

    Br.strana: 552

    Povez: tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530622715

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239886
    Cena: 8.821 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 552

    Povez: tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530622715

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.