• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Mačevi Vatikana
    Mačevi Vatikana

    Mačevi Vatikana

    OPIS KNJIGE:

    Mačevi Vatikana autora Severina Aškenazija je duboko istražena knjiga koja pruža kritički pogled na mračnu stranu istorije i religije, prožetu autentičnim životnim iskustvom autora kao preživelog Holokausta.

    Kroz ovu knjigu, Aškenazi istražuje kako se vekovne laži mogu koristiti za manipulaciju i uništavanje nevinih ljudi, ukazujući na to koliko je opasno neznanje i slepo verovanje.

    Knjiga počinje retrospektivom na lične traume i istorijske događaje koje su oblikovale autorov pogled na svet. Aškenazi koristi svoje iskustvo kao preživelog Holokausta da prikaže koliko su opasne laži i manipulacije koje dolaze iz neznanja i predrasuda. Njegova lična priča postavlja temelje za dublju analizu istorijskih događaja i religijskih manipulacija koje su dovele do stravičnih zločina.

    Autor zatim prelazi na detaljno istraživanje istorijskih događaja i ličnosti koje su koristile laži za postizanje svojih ciljeva. Aškenazi se osvrće na razne periode istorije, analizirajući kako su bitke, diktatori i iskrivljene istine oblikovali svet u kojem živimo. On razotkriva kako je čovekova ravnodušnost prema drugom čoveku dovela do ogromnih uništenja, koristeći primere iz različitih epoha i kultura.

    Centralni deo knjige posvećen je mračnoj strani religije, posebno usmerenoj na ulogu Vatikana i drugih verskih institucija u propagiranju laži i manipulaciji vernicima. Aškenazi kritički analizira kako su religijske doktrine i vođe koristili veru kao oružje za političke i društvene ciljeve, često na štetu nevinih ljudi. On istražuje kako su religijske institucije kroz vekove oblikovale narative koji su doveli do progona i uništenja.

    Knjiga Mačevi Vatikana takođe istražuje savremene posledice istorijskih laži. Autor ukazuje na to kako mnogi ljudi i danas veruju u iskrivljene istine koje vode do diskriminacije, nasilja i netolerancije. On poziva čitaoce na kritičko razmišljanje i samopreispitivanje, naglašavajući važnost obrazovanja i svesnosti kao alata za borbu protiv laži i manipulacije.

    Aškenazi koristi bogatstvo istorijskih izvora, ličnih svedočenja i akademskih istraživanja da bi stvorio sveobuhvatnu sliku o tome kako su laži oblikovale našu istoriju i kulturu. Njegov stil pisanja je istovremeno strastven i akademski, pružajući čitaocima duboko razumevanje tema koje obrađuje.

    Mačevi Vatikana je knjiga koja izaziva na razmišljanje i otvara oči, pozivajući na kritičku analizu i svesnost o opasnostima neznanja i slepog verovanja. Severin Aškenazi, koristeći svoje lično iskustvo i istraživački rad, pruža čitaocima alatke za razumevanje kako se laži mogu koristiti za manipulaciju i uništavanje, te kako se protiv njih možemo boriti znanjem i kritičkim razmišljanjem.

    Ova knjiga je važan doprinos diskusiji o ulozi religije i istine u našem društvu, i neophodno štivo za svakoga ko želi da razume složenost ljudske istorije i kulture.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 235

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: IKP Bogunović

    ISBN: 9788691554521

    Dostupnost: Trenutno na lageru.
    Šifra: 239580
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 235

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: IKP Bogunović

    ISBN: 9788691554521

    Dostupnost: Trenutno na lageru.
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.