• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vidjet ćeš kad odrasteš
    Vidjet ćeš kad odrasteš

    Vidjet ćeš kad odrasteš

    OPIS KNJIGE:

    "Vidjet ćeš kad odrasteš" autora Luce Kozine je zbirka priča koja na dirljiv i potresan način osvetljava svet detinjstva kroz oči dece.

    Kozina se bavi temama koje su često zanemarene ili nevidljive odraslima, a koje su ključne za razumevanje složenosti i kontrasta dečjeg sveta.

    Dečji svet je opisan kao pun suprotnosti – istovremeno užasavajući i uzbudljiv, ranjiv i prkosan, nevin i okrutan. Luca Kozina koristi ove suprotnosti kako bi pokazala koliko je detinjstvo kompleksno i koliko se razlikuje od jednostavnih predstava koje odrasli često imaju. Priče u ovoj zbirci dočaravaju detinjstvo kao postapokaliptično igralište gde nema pravila osim jednog: ostati živ.

    Obitelj, koja bi trebala biti mesto sigurnosti i ljubavi, često postaje izvor najvećih udaraca. Kozina ne beži od prikazivanja porodice kao prostora gde deca doživljavaju najveće povrede, fizičke i emocionalne. U njenim pričama, škola i susedstvo se pretvaraju u arene vršnjačkog nasilja, gde deca moraju da se bore za svoje mesto i dostojanstvo. Ovi prostori, umesto da budu sigurna utočišta, postaju bojišta gde su deca često prepuštena sama sebi.

    Kada su ostavljena sama da se suoče sa svetom, deca počinju da gledaju na stvarnost kao na kazališnu predstavu. Kozina koristi ovu metaforu da bi pokazala kako deca razvijaju različite mehanizme preživljavanja. Oni postaju žrtve ili nasilnici, upadaju u nezdrave odnose, suočavaju se sa maloljetničkim trudnoćama i depresijom. Autorica na realističan i surov način prikazuje kako društvo često zatvara oči pred problemima mladih, iako neprestano govori o brizi za njih.

    Jedna od najvećih snaga Kozinine zbirke je njena sposobnost da nepretenciozno i uverljivo razotkrije skriveni pakao svakog detinjstva. Njene priče nude autentičan prikaz dečje nemoći i straha, ali i trenutaka nade. Kroz svoje priče, Kozina pokazuje koliko je važno prepoznati i osvetliti ove mračne kutke detinjstva kako bi se pružila podrška i razumevanje deci koja prolaze kroz teške situacije.

    Nada je prisutna u svakoj priči, koliko god male pukotine kroz koje prolazi svetlost bile neznatne. Kozina pokazuje kako čak i najmanji gestovi nežnosti i prijateljstva mogu imati ogroman uticaj na život dece. Ti trenuci nade su često skriveni, ali su ključni za preživljavanje i opstanak. Kroz svoje priče, Kozina nas podseća da, bez obzira na sve izazove i teškoće, nada može biti prisutna u neočekivanim oblicima i da ima moć da spasi život.

    "Vidjet ćeš kad odrasteš" je zbirka koja duboko pogađa i ostavlja trajni utisak na čitatelja. Kozina nas suočava s brutalnom stvarnošću detinjstva, ali i pruža tračak nade.

    Ova zbirka je važna jer nas podseća na odgovornost koju imamo prema deci i mladima, pozivajući nas da otvorimo oči i pružimo podršku tamo gde je najpotrebnija.

    Više detalja

    Br.strana: 168

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Fraktura

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533587264

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Šifra: 240912
    Cena: 4.523 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 168

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Fraktura

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533587264

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.