• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Povlačenje, tišina, usamljenost
    Povlačenje, tišina, usamljenost

    Povlačenje, tišina, usamljenost

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Povlačenje, tišina, usamljenost" autora Ričarda Erskina i saradnika duboko zaranja u kompleksni i često neshvaćeni svet šizoidnog procesa, fenomena koji oblikuje ponašanje i emocionalni život mnogih pojedinaca.

    Ovo delo, bogato uvidima i primerima iz prakse, predstavlja temeljit pristup razumevanju i terapeutskom radu sa osobama koje ispoljavaju ovakve psihološke tendencije.

    Erskin koristi svoje bogato profesionalno iskustvo kako bi čitaocima približio načine na koje se šizoidni proces manifestuje u ponašanju, osećanjima i međuljudskim odnosima. Knjiga detaljno opisuje kako se ti simptomi odražavaju na svakodnevni život klijenata, te kako to utiče na njihovu sposobnost za bliskost i emocionalnu interakciju sa drugima.

    Pored dijagnostičkih uvida, "Povlačenje, tišina, usamljenost" nudi i konkretne terapeutske metode i tehnike za rad sa klijentima. Erskin posebno naglašava važnost terapijskog usaglašavanja, odnosno prilagođavanje terapijskog pristupa specifičnim potrebama i okolnostima svakog pojedinca. Emfaza je na strpljenju i poštovanju prema klijentima, te na stvaranju terapijskog okruženja koje ne patologizuje klijenta, već mu pristupa sa razumevanjem i prihvatanjem.

    Autori takođe ističu značaj izgradnje isceljujućeg odnosa koji omogućava klijentima da se oslobode stega šizoidnog procesa i postepeno otvore prema novim, zdravijim načinima interakcije i izražavanja svojih emocija. Ovaj proces nije prikazan kao lak ili brz, već kao put koji zahteva posvećenost i razumevanje kako od strane terapeuta, tako i od klijenata samih.

    Knjiga je ne samo praktičan vodič za psihoterapeute i druge profesionalce u mentalnom zdravlju, već i dragocen resurs za one koji se sami susreću sa izazovima šizoidnog procesa, kao i za njihove bližnje koji žele bolje razumeti i podržati svoje voljene.

    "Povlačenje, tišina, usamljenost" stoga predstavlja ključno štivo koje osvetljava dublje slojeve ljudske psihe sa ciljem boljeg razumevanja i veće empatije.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 384

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Clio

    ISBN: 9788671027045

    Šifra: 239343
    Cena: 2.420 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 384

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Clio

    ISBN: 9788671027045

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.