• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli
    Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli

    Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli" autora Toma Phillipsa predstavlja humoristično, ali istovremeno i edukativno štivo koje nudi uvid u niz katastrofalnih grešaka koje je čovečanstvo napravilo tokom svoje istorije.

    Ova knjiga, koja se može opisati kao kritički pregled ljudske gluposti i neuspeha, nudi zabavan i ironičan osvrt na epizode iz prošlosti koje su oblikovale našu sadašnjost na neočekivane načine.

    Phillips nas vodi na uzbudljivo putovanje kroz najveće greške i promašaje, od praistorijskih vremena do savremenog doba, počevši od naših ranih predaka koji su pali sa stabala, pa sve do modernih političkih i društvenih katastrofa.

    Autor se osvrće na razne istorijske anegdote kao što su Mao Ce-tungova kampanja protiv četiri pošasti, američki "dust bowl", ili austrijska kraljevska vojska koja je greškom napala samu sebe, dovodeći u pitanje našu sposobnost da učimo iz sopstvenih grešaka.

    Phillips svoje pripovijedanje obogaćuje šaljivim komentarima i duhovitim opservacijama koje čine da ova knjiga bude ne samo izvor informacija već i izvor zabave. On preispituje našu tendenciju da ponavljamo iste greške, istovremeno razotkrivajući koliko su te greške ponekad bizarno zabavne kada se posmatraju iz sigurnosti sadašnjosti.

    Pored zabavnog sadržaja, "Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli" takođe postavlja ozbiljna pitanja o prirodi ljudske inteligencije i naše sklonosti ka samouništenju. Kroz svoje široke studije i raznovrsnu karijeru, Phillips uspeva da poveže različite oblasti znanja, od arheologije do filozofije znanosti, kako bi nam pokazao kako istorija može biti poučna, ali i izuzetno zabavna.

    Knjiga je napisana duhovitim stilom koji često podseća na stand-up komediju, ali bez da gubi na dubini i značaju poruka koje prenosi. Ovo delo nije samo lekcija iz istorije, već i podsetnik da, iako ponekad deluje drugačije, ljudska glupost i dalje nema granica.

    "Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli" je esencijalno čtivo za svakoga ko želi da razume kako su velike greške neizbežni deo ljudske prirode i kako, na kraju, možda nisu sve tako crne kao što izgledaju.

    Više detalja

    Br.strana: 248

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Znanje Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533603230

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239260
    Cena: 3.872 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 248

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Znanje Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533603230

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.