• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bodibilding: anatomija (drugo izdanje)
    Bodibilding: anatomija (drugo izdanje)Bodibilding: anatomija (drugo izdanje)

    Bodibilding: anatomija (drugo izdanje)

    OPIS KNJIGE:

    Izvajajte svoje telo kako nikada niste mislili da je moguće!

    Knjiga Bodibilding: anatomija je idealan izvor znanja za uvećavanje mišićne mase i definisanje mišića koja sadrži detaljne anatomske ilustracije u boji i sistematičan opis načina na koji vežbe treba da se izvode.
    Sadržaj knjige usmeren je na primarne grupe mišića ramena, grudi, leđa, ruku, nogu i trbuha i angažovanje mišićnih zona i oblasti koje je teško aktivirati običnim vežbama, i zbog toga Bodibilding: anatomija može da vas nauči da izvajate željenu telesnu figuru, a ne samo nasumično da povećate mišićnu masu. Takođe ćete naučiti da modifikujete tehniku izvođenja vežbi da biste postigli željeni rezultat i osmislili trenažni program u skladu sa svojim individualnim potrebama.

    Udruženim stručnim znanjima kolumniste magazina MuscleMag International, bodibildera i ortopedskog hirurga dr Nika Evansa i talentom priznatog umetnika i poznatog bodibildera Bila Hemiltona, Bodibilding: anatomija postaje vrhunski vodič za trening za bodibildere i kondicione trenere u oblasti treninga snage.

    PREDCOVOR
    Kada u đanašnje vreme ušetate u teretanu, otkrivate da je ona pravi raj za bodibildere.Videćete beskrajan niz trenažera i sprava s tegovima za jačanje svakog mišića na telu. Na koji način koristiti te trenažere i tegove, koje vežbe odabrati prema vašim potrebama i na koji način prelaziti s jedne na drugu vežbu to su zapravo izazovi s kojima se suočavate. Prednost: imate mogućnost da išetate iz teretane sa željenom definicijom telesne figure. Nedostatak: nemate instrukcije, nemate predstavu šta i kako treba da radite i ne postoje pravila. Ako nemate nikakva uputstva, osuđeni ste da se besciljno motate po teretani i da se vrtite ukrug. A onda jednog dana, u naletu lucidnosti, shvatite da vam nedostaje samo jedan deo da odgonetnete zagonetku.
    Danas je taj dan! Našli ste deo koji nedostaje - BODIBILDING: anatomija, knjiga uputstava u kojoj je opisana svaka vežba koju možete da izvedete u teretani. Izvolite, i sami se uverite u to. Nasumično otvorite knjigu i izaberite neku stranicu koju god želite. Da vidimo šta ćete time postići. Svaka vežba je ilustrovana do najsitnijih detalja, a slika vredi hiljadu reči, kojima vam otkrivamo anatomiju angažovanih mišića: glavnih mišića koji se angažuju za izvođenje pokreta i mišića koji pomažu pri izvođenju pokreta. Osim ilustracija, date su instrukcije koje vas korak po korak vode da usavršite tehniku izvođenja vežbe. Štaviše, naći ćete i brojne savete o tome na koji način možete da modifikujete datu vežbu da biste imali maksimalan efekat od nje. Naučićete kako da podesite hvat, gde da postavite stopala i koji položaj tela treba da zauzmete. Shvatićete na koji način možete da manipulišele putanjom izvođenja pokreta i obimom pokreta da biste forsirali različite segmente angažovanih mišiča. S kojim god izborom da se suočite u teretani da li koristiti šipku ili bučice, slobodne tegove ili trenažer, uski ili široki hvat, kosu ili kontrakosu klupu, stojeći ili sedeći položaj dobićete neophodnu pomoć. Ništa nismo prepustili slučaju.
    Svaku od vežbi navedenih u knjizi možete da savladate za pet minuta. Za tako kratko vreme, otkrićete i naučićete sve što treba da znate da biste preciznije usmerili svoj trening. Pomoću ove knjige podići ćete svoj trening na viši nivo.
    Nije nikakva tajna šta želite da postignete treniranjem: telesnu građu skrojenu po sopstvenoj meri. Ali da biste promenili svoj izgled, morate da modifikujete oblik svojih ana- tomskih struktura. Tegove treba vešto koristiti za vajanje tela, a ne za nasumično povećavanje mišićne mase. Tajna je zapravo u tome da morate da znate anatomiju Ijudskog tela da biste mogli da izmenite oblik svojih anatomskih struktura.
    Knjiga BODIBILDING: anatomija ie vrhunski izvor podataka, s mnoštvom detaljnih opisa tehnika izvođenja vežbi i preciznih anatomskih ilustracija. Knjiga je sistematično organizovana prema grupama mi.šića, tako da će vam biti lakše da pronađete vežbu koju treba da izvodite da biste trenirali izabrane mišiće. Štaviše, svaki deo tela je dodatno podeljen na zone fokusa, a to će vam omogućiti da odaberete specifične vežbe koje služe za forsiranje onih mišića koje je inače teško izolovati.
    U prvom poglavlju obradili smo ramena, široka ramena su okosnica poželjne telesne građe. Naučićete anatomiju ramenog pojasa i osmislićete strategiju kojom ćete razviti deltaste mi.šiće. Nije dovoljno samo povečavati nivo opterećenja kada izvodite vežbe potisaka. Kada budete upoznali anatomiju ramenog pojasa, shvatićete da je za ciljano angažovanje svakog od tri segmenta deltastog mišića potrebno izvoditi drugačije vežbe. U ovom poglavlju takođe otkrivamo tajnu kako da ojačate mišiće rotatorne manžetne i učinite ih otpornima na povrede.

    U drugom poglavlju otkrićete kako da oblikujete grudi. Moći ćete da analizirate anatomske strukture i procenite koje vežbe treba da radite da biste uvećali grudne mišiće. Možete da menjate uglove pod kojima izvodite vežbe, promenite tip hvata i manipulišete pokretima da biste na željeni način izvajali grudi. Ako vežbe za grudi budete izvodili tehnički precizno. izgradićete čelični grudni oklop na kojem bi vam pozavideo svaki gladijator!
    U trećem poglavlju opisujemo anatomske strukture leđa. Leđa su izgrađena od tri sloja mišića. Ako budete forsirali samo široki leđni mišić, trening za leđa neće biti kompletan. Da bi gornji deo leđa dobio poželjan izgled, vežbama morate da forsirate trapezni mišić. Da biste u donjem delu leđa stvorili snažnu potpornu osnovu, morate da angažujete mišić opružač kičme. Kada je u pitanju široki leđni mišić, pokazaćemo vam kako da usavršite izvođenje vežbe povlačenja i poboljšate tehniku izvođenja vežbi veslanja da bi leđa poprimila onaj popularni lepezasti izgled.
    Kada stignete do četvrtog poglavlja, pripremite se da se naoružate teškom artiljerijom. Troglavi mišić nadlakta čini dve trećine mišićne mase nadlaktice. Naučićete tehnike za uvećavanje mišićne mase kojima ćete oblikovati troglavi i dvoglavi mišić nadlakta. Opisanim vežbama ćete takođe forsirati 10 vitkih mišića podlaktice koji su vidljivi kada nosite košulje i majice kratkih rukava.
    U petom poglavlju pažnju smo posvetili nogama. Šta god da je vaš cilj - oblikovanje četvoroglavog mišića buta, definisanje izgleda mišića spoljašnjeg dela natkolenice, jačanje mišića zadnje lože buta, uvećavanje mišića lista ili čvršća zadnjica u ovom poglavlju ćete naučiti kako da vašim potrebama prilagodite bilo koju vežbu za noge.
    U šestom poglavlju posvetili smo pažnju razvoju savršenih trbušnjaka. Tu ćete pronaći mapu sa zakopanim blagom koja će vas voditi kroz tri zone trbušnih mišića: gornji deo trbuha, donji deo trbuha i bočne kose trbušne mišiće. Za forsiranje sve tri zone treba izvoditi različite skupove vežbi. U ovom poglavlju opisane su sve vežbe pretkiona trupa, podizanja nogu, vežbe sa rotiranjem trupa i otklona trupa koje će vam omogućiti da pretvorite mišiće u tzv. pločice.
    Na početku svakog poglavlja zasebno opisujemo svaku grupu mišića. l’omoću ana- tomskih opisa i dijagrama u boji uvodimo vas u strukturu mišiča i njihovih pripoja na skeletu. U čitavoj knjizi, glavne ilustracije su označene bojama kojima se ističu primarni i sekundarni mišići koji se angažuju pri izvođenju svake pojedine vežbe. Takode pomažu da se upoznate sa tim kako se mišići pokazuju u nekim pozama na takmičenjima u bodibildingu.

    Ne treba nimalo da sumnjate: poznavanje anatomije Ijudskog lela je ključ da postanete iskusan bodibilder. Proporcije i simetričnost mišića ne stvaraju se slučajno već inteligentnim odabirom vežbi. Nije važno koliko iskustva imate u odlaženju u teretanu; ova knjiga će vam omogućiti da telo oblikujete vešto poput iskusnog majstora. Sledeći put kada budete otišli u teretanu, imačete u ruci novi skup pravila za izvođenje vežbi sa opterećenjem. Kada budete znali a ne nagađali šta da radite, vaš trud u teretani biće produktivniji i efikasniji postići ćete maksimaine rezultate za minimalno vreme!
    Ako spadate u deo višemilionske populacije koja se bavi fizičkom aktivnošću u teretani. ne smete sebi dozvoliti da nemate ovu knjigu u svojoj biblioteci. Kao da pruža rendgenski snimak za izvođenje svake vežbe, knjiga BODIBILDING: anatomija pruža vam neposredan uvid u mišiće kada su aktivni. Ovaj vrhunski izvor podataka o bodibildingu sadrži detaljne anatomske crteže u boji koji oslikavaju vežbe za čije izvođenje se angažuju sve velike grupe mišića u organizmu. Ako budete upućeni u savremene trikove i modifikacije vežbi kojima možete da izolujete specifične mi.šiće, naučićete kako da prilagodite tehniku izvođenja vežbi i oblikujete svoje telo. Ovu knjigu morate da nosite sa sobom kad god krenete u teretanu!

    Više detalja

    Br.strana: 232

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Data status

    ISBN: 9788674784211

    Dostupnost: Isporuka za 5 do 7 dana
    Šifra: 132470
    Cena: 1.250 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 232

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Data status

    ISBN: 9788674784211

    Dostupnost: Isporuka za 5 do 7 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.