• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Pedagoška psihologija
    Pedagoška psihologija

    Pedagoška psihologija

    OPIS KNJIGE:

    "Pedagoška psihologija" autora Lajoša Genca je sveobuhvatno delo koje se bavi ključnim pitanjima vaspitanja i obrazovanja iz perspektive psiholoških i pedagoških teorija.

    Ova knjiga, napisana u vremenu velikih društvenih izazova, nastoji da pruži naučne odgovore na pitanja koja su danas izuzetno relevantna za srpsko društvo.

    Gencova knjiga nudi širok uvid u razvoj psiholoških i pedagoških teorija, prilagođen savremenom kontekstu. Ona je zamišljena kao pregledna i obimna studija, koja služi kao udžbenik za studente psihologije, pedagogije i srodnih disciplina, ali je takođe korisna i stručnjacima koji rade u oblasti vaspitanja i obrazovanja.

    Knjiga se bavi savremenim problemima kao što su inkluzivno obrazovanje, školska klima i kultura, PISA istraživanja i obrazovanje u jezički heterogenim zajednicama, pružajući istorijsku perspektivu na ove teme.

    Knjiga je podeljena u 16 poglavlja, a svako od njih detaljno pokriva različite aspekte pedagoške psihologije. Autor se trudi da čitaocima pruži sveobuhvatan pregled teorija i praksi u ovoj disciplini, uključujući doprinose razvojne, kliničke, socijalne psihologije i psihologije ličnosti. Ova interdisciplinarna perspektiva omogućava bolje razumevanje kompleksnosti obrazovnog procesa.

    Jedna od ključnih prednosti ove knjige je njen fokus na praktičnu primenu teorija. Autor koristi bogatu paratekstualnu aparaturu, uključujući dijagrame, tabele i dodatne tekstove, kako bi olakšao razumevanje i primenu složenih tema. Ovaj pristup omogućava čitaocima da lakše hijerarhizuju ideje i uvide po njihovoj važnosti, što je posebno korisno za studente i stručnjake u praksi.

    Gencova analiza savremenih problema u obrazovanju posebno se ističe. On se bavi pitanjima inkluzivnog obrazovanja, školskih uslova i kultura, kao i izazovima u obrazovanju u jezički heterogenim zajednicama. Ove teme su analizirane kroz istorijsku perspektivu, što pomaže čitaocima da razumeju kako su se obrazovne teorije i prakse razvijale i prilagođavale novim izazovima.

    Autor uspešno balansira između naučnog pristupa i praktične primene teorija. Njegov stil pisanja je jasan i pristupačan, što čini knjigu pogodnom za široku čitalačku publiku. Iako se bavi složenim i dubokim temama, Genc uspeva da zadrži originalnost svojih zapažanja i interpretacija, bez gubitka na razumljivosti. Ovaj balans čini knjigu korisnom i za akademske i za praktične svrhe.

    "Pedagoška psihologija" Lajoša Genca je neophodno štivo za sve koji se bave obrazovanjem i vaspitanjem. Kroz detaljne analize, savremene teme i interdisciplinarni pristup, Genc pruža sveobuhvatan i dubok uvid u pedagošku psihologiju.

    Knjiga je plod višedecenijskog istraživanja i posvećenosti autora, što se jasno vidi kroz bogatstvo informacija i originalnost pristupa. Za studente, profesore i sve zainteresovane za obrazovanje, ovo delo predstavlja dragocen izvor znanja i inspiracije.

    Više detalja

    Br.strana: 644

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića

    ISBN: 9788675434375

    Šifra: 240907
    Cena: 3.850 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 644

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića

    ISBN: 9788675434375

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.