• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kako smo izgubili državu
    Kako smo izgubili državu

    Kako smo izgubili državu

    OPIS KNJIGE:

    "Knjiga ’Kako smo izgubili državu’ Dragane Trifković predstavlja detaljan i temeljit prikaz deset turbulentnih godina u istoriji Srbije, fokusirajući se na period od dolaska Aleksandra Vučića na vlast do savremenih dana. Ovaj period obuhvata značajne promene u unutrašnjoj i spoljnoj politici Srbije, kao i složene odnose između Srbije i Rusije.

    Dragana Trifković, poznata po svojoj hrabrosti i stručnosti, donosi jasnu i preciznu analizu događaja koji su oblikovali modernu Srbiju. Njena sposobnost da predoči kompleksne političke situacije na jednostavan i razumljiv način čini ovu knjigu dostupnom širokoj publici, uključujući i one koji nisu duboko upoznati sa političkim prilikama u regionu.

    Knjiga se fokusira na ključne aspekte Vučićeve vladavine, uključujući unutrašnje reforme, ekonomske politike, kao i odnose sa međunarodnim akterima. Trifković detaljno analizira kako su ovi faktori uticali na političku stabilnost i suverenitet Srbije. Posebna pažnja posvećena je srpsko-ruskim odnosima, ističući kako su se ovi odnosi razvijali i menjali pod Vučićevom administracijom.

    Jedan od ključnih elemenata knjige je autorkino kritičko osvrnuće na političke i društvene promene koje su se dogodile u ovom periodu. Trifković ne zazire od kritike, ističući nedostatke i propuste u politici koje su dovele do, kako ona vidi, gubitka državne suverenosti. Njena hrabrost da otvoreno govori o ovim pitanjima često izaziva divljenje, ali i zavist među njenim kolegama, posebno među onima koji su bliski vladajućim strukturama.

    Stil pisanja Dragane Trifković je jednostavan i privlačan, omogućavajući čitaocima da lako prate i razumeju složene političke teme. Njena sposobnost da jasno prenese svoja saznanja i analize čini knjigu korisnim resursom za sve koji žele da bolje razumeju političke dinamike u Srbiji tokom poslednje decenije.

    ’Kako smo izgubili državu’ je više od obične istorijske knjige; to je detaljna studija o političkom životu Srbije, koja pruža dubinski uvid u promene koje su oblikovale današnju državu. Trifković uspješno kombinuje istorijske činjenice sa svojim ličnim uvidima i analizama, stvarajući delo koje je i informativno i provokativno. Ovo je knjiga koja će svakako izazvati razmišljanje i diskusiju među čitaocima, nudeći im temelj za razumevanje savremenih političkih izazova sa kojima se suočava Srbija."

    Više detalja

    Br.strana: 476

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Pešić i sinovi

    ISBN: 9788675403999

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Šifra: 240699
    Cena: 1.870 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 476

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Pešić i sinovi

    ISBN: 9788675403999

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.