• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kako do dvadeset miliona Srba?
    Kako do dvadeset miliona Srba?

    Kako do dvadeset miliona Srba?

    Čedomir Antić,Nenad Zlatarić,Dragan Lončar

    OPIS KNJIGE:

    "Kako do dvadeset miliona Srba?" autora Čedomira Antića, Nenada Zlatarića i Dragana Lončara je sveobuhvatan vodič kroz novu demografsku politiku Srbije.

    Ova knjiga se bavi ključnim pitanjem opstanka i rasta srpskog naroda, istražujući razloge demografskog pada i nudeći konkretne strategije za povećanje broja stanovnika.

    Knjiga započinje detaljnom analizom trenutnog demografskog stanja u Srbiji. Autori prikazuju kako je Srbija u poslednjih nekoliko decenija izgubila značajan deo svog stanovništva usled niskog nataliteta i visokih stopa emigracije. Statistički podaci i analize ukazuju na ozbiljnost situacije i potrebu za hitnim akcijama.

    Jedan od ključnih aspekata knjige je sveobuhvatna porodična politika. Autori predlažu niz mera koje bi mogle podstaći rađanje dece, uključujući finansijske podsticaje za porodice, produženo porodiljsko odsustvo i bolju infrastrukturu za decu. Kroz konkretne primere i modele, knjiga pokazuje kako bi ove mere mogle pozitivno uticati na demografski rast.

    Migracione politike takođe zauzimaju značajno mesto u knjizi. Autori se fokusiraju na problem odliva mozgova i predlažu strategije za zadržavanje mladih talenata u zemlji. To uključuje stvaranje povoljnijih ekonomskih uslova, olakšice za povratnike iz dijaspore i promovisanje Srbije kao atraktivne destinacije za život i rad. Knjiga naglašava važnost stvaranja novih radnih mesta i unapređenja obrazovnog sistema kao ključnih faktora za smanjenje emigracije.

    Unapređenje zdravstvenog sistema je još jedan važan aspekt demografske politike koji knjiga obrađuje. Autori predlažu poboljšanje dostupnosti zdravstvene zaštite, posebno u ruralnim oblastima, i povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga kako bi se povećala sigurnost i odlučnost mladih parova da zasnuju porodicu.

    Kultura i identitet igraju ključnu ulogu u demografskoj strategiji prikazanoj u knjizi. Autori naglašavaju važnost očuvanja srpskog identiteta i kulturnih vrednosti kao sredstva za jačanje društvene kohezije i motivaciju mladih da ostanu u zemlji. Promovisanje kulturnih vrednosti i tradicija može značajno doprineti osećaju pripadnosti i zajedništva.

    Knjiga se završava optimističnim pogledom na budućnost, pozivajući na akciju i promene koje će obezbediti demografsku obnovu Srbije. Autori veruju da je sada pravi trenutak za odlučne korake i promene koje će osigurati stabilnost i prosperitet srpskog naroda. "Kako do dvadeset miliona Srba?" nudi holistički pristup i praktične predloge za rešavanje demografskih problema, pružajući čitaocima alate i inspiraciju za uključivanje u proces demografske revitalizacije.

    Ova knjiga predstavlja važan doprinos diskusiji o demografskoj politici Srbije i nudi putokaz ka stabilnijoj i prosperitetnijoj budućnosti za srpski narod. Kroz detaljne analize, realne strategije i konkretne predloge, autori pružaju sveobuhvatan i inspirativan vodič za demografsku obnovu Srbije.

    Više detalja

    Br.strana: 179

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Euromedik

    ISBN: 978869017045

    Šifra: 240905
    Cena: 600 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 179

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Euromedik

    ISBN: 978869017045

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!