• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bukvar srpstva
    Bukvar srpstva

    Bukvar srpstva

    Aleksandar Đakovac,Danijel Sinanin,Čedomir Antić

    OPIS KNJIGE:

    "Bukvar srpstva" autora Aleksandra Đakovca, Danijela Sinanina i Čedomira Antića predstavlja sveobuhvatan vodič kroz istoriju, identitet i kulturu srpskog naroda.

    Knjiga je nastala u vremenu velikih iskušenja i promena za Srbiju, obuhvatajući periode globalne epidemije koronavirusa, početka rata u Ukrajini i dugotrajnog uticaja Svetske ekonomske krize.

    Autori su pisali ovu knjigu sa ciljem afirmacije vrednosti na kojima su izgrađeni srpski identitet i kultura, pružajući čitaocima detaljan i dubok uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost srpskog naroda.

    U trenutku kada se Srbija suočava sa demografskim izazovima, političkim pritiscima i ekonomskim poteškoćama, "Bukvar srpstva" nastoji da podseti na ključne vrednosti koje su oblikovale srpsku naciju.

    Knjiga počinje analizom trenutnog stanja srpskog društva, naglašavajući demografske promene i izazove s kojima se suočava. Tokom proteklih decenija, Srbija je izgubila značajan deo stanovništva, a priraštaj je drastično opao. Ovi podaci ukazuju na potrebu za hitnim akcijama i reformama kako bi se obezbedila budućnost nacije.

    Jedan od centralnih elemenata knjige je pregled istorijskih događaja i ličnosti koje su oblikovale srpski identitet. Autori se osvrću na ključne trenutke u istoriji Srbije, od srednjovekovnih kraljevstava do modernih sukoba i političkih previranja. Kroz analizu ovih događaja, knjiga nastoji da prikaže kontinuirani razvoj srpske kulture i identiteta, ističući značaj očuvanja tradicije i istorijskog nasleđa.

    "Bukvar srpstva" takođe istražuje kulturne aspekte srpskog identiteta, uključujući umetnost, književnost, muziku i religiju. Kroz bogate opise i analize, čitaoci se upoznaju sa doprinosima srpskih umetnika, pisaca i naučnika globalnoj kulturnoj baštini. Autori naglašavaju važnost očuvanja i promocije ovih kulturnih vrednosti u savremenom svetu.

    Posebna pažnja posvećena je trenutnim političkim i društvenim izazovima s kojima se Srbija suočava. Autori detaljno analiziraju situaciju u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i položaj Republike Srpske. Kroz ovu analizu, knjiga pruža uvid u kompleksne međunarodne odnose i političke dinamike koje utiču na Srbiju.

    "Bukvar srpstva" je knjiga koja poziva na akciju i obnovu. Autori veruju da narodi, uključujući srpski, daju najveći doprinos čovečanstvu kada su suočeni sa izazovima i opasnostima. Kroz afirmaciju ključnih vrednosti i identiteta, ova knjiga nastoji da inspiriše čitaoce na očuvanje i unapređenje srpske kulture i nasleđa.

    Ova knjiga nije samo istorijski pregled, već i manifest za budućnost. Autori ističu da je sada trenutak za obnovu i reafirmaciju srpskog identiteta, u vremenu kada svet prolazi kroz period opadanja i dekadencije.

    "Bukvar srpstva" pruža čitaocima alate i inspiraciju da prepoznaju i vrednuju svoje korene, dok istovremeno gledaju ka budućnosti sa nadom i odlučnošću.

    Više detalja

    Br.strana: 347

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Euromedik

    ISBN: 9788690170449

    Šifra: 240904
    Cena: 1.200 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 347

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Euromedik

    ISBN: 9788690170449

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!