• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta
    Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta

    Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta

    OPIS KNJIGE:

    "Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta" Harukija Murakamija je roman koji majstorski spaja dva paralelna narativa, stvarajući vrtoglavu i kompleksnu priču koja istražuje granice svijesti, identiteta i stvarnosti. Izvorno objavljen 1985. godine u Japanu, ovaj roman brzo je osvojio priznanje, uključujući nagradu Tanizaki, te se danas smatra jednim od ključnih djela u Murakamijevom opusu.

    Knjiga se sastoji od dvije naizgled odvojene priče koje se međusobno isprepliću i postupno konvergiraju. "Tvrdo kuhana zemlja čudesa" prati profesionalnog šifranta, tokijskog yuppieja koji koristi svoju podsvijest kao alat za enkripciju. Njegov svijet inspiriran je američkom tvrdokuhanom detektivskom prozom, cyberpunkom i klasičnom znanstvenom fantastikom. Priča počinje kada tajnoviti znanstvenik zaposli šifranta za složeni projekt, što ga uvlači u turbulentnu priču ispunjenu napetostima i sve glasnijim otkucavanjem sata. Šifrant se suočava s pitanjima o granici između života i smrti, svijesti i smisla, dok istražuje labirinte svoje vlastite podsvijesti.

    Paralelno, u "Kraju svijeta", pripovjedač stiže u neobični Grad bez sjena. Njegov zadatak je lišiti grad posljednjih tragova samostalnih misli i umova. Ovaj narativ je obilježen kafkijanskim magijskim realizmom i stalnom atmosferom noćne more. Grad je zatvoren svijet, gdje se likovi bore sa gubitkom identiteta i sjećanja, a pripovjedač pokušava razumjeti pravila i prirodu ovog čudnog mjesta.

    Kako roman napreduje, dva univerzuma sve se više približavaju jedan drugome, stvarajući napetost koja kulminira neizbježnom kolizijom. Murakami briljantno istražuje teme dualnosti i paralelnih stvarnosti, dok likovi iz oba narativa počinju otkrivati skrivene veze između svojih svjetova.

    Murakamijeva proza u ovom romanu odiše inventivnošću i poetskom dubinom. Njegova sposobnost da kombinira elemente različitih žanrova – detektivske proze, znanstvene fantastike, cyberpunka i magijskog realizma – rezultira jedinstvenim književnim iskustvom. "Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta" nije samo priča o avanturama i misterijama, već i duboka meditacija o ljudskoj svijesti i identitetu.

    Roman je dobio izuzetne pohvale kritike. "Washington Post" ističe Murakamijevu hrabrost da se zalijeće ravno preko ruba, smatrajući to indikacijom njegova genija. Njegova sposobnost da vidi sve i igra s najvišim ulogom čini ga piscem svjetskoga kalibra.

    "Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta"
    je knjiga koja izaziva, intrigira i očarava. Kroz svoje složene narative i filozofske refleksije, Murakami nas vodi na putovanje kroz dubine ljudske podsvijesti i granice stvarnosti, ostavljajući čitatelje s pitanjima koja se nastavljaju vrtjeti dugo nakon što su okrenuli posljednju stranicu.

    Više detalja

    Br.strana: 400

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532863529

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Šifra: 240911
    Cena: 4.976 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 400

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532863529

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.