• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Grad i njegove nestalne zidine
    Grad i njegove nestalne zidine

    Grad i njegove nestalne zidine

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Grad i njegove nestalne zidine" Harukija Murakamija predstavlja fascinantno književno putovanje koje istražuje unutrašnje pejzaže ljudskog iskustva kroz filter snova, realnosti i prepletenih sudbina.

    Murakami, majstor modernog japanskog narativa i magičnog realizma, ponovo stvara svet u kojem su granice između sna i javnosti fluidne, a lični identiteti su stalno pod upitnikom.

    Roman je prerada i ekspanzija istoimene novele koju je Murakami objavio pre četrdeset godina, i predstavlja autorovo umetničko i lično putovanje kroz vreme. Pogovor, koji je redak dodatak u Murakamijevim delima, otvara vrata u misaoni proces i kreativne izazove sa kojima se suočavao tokom revizije teksta, dajući romanu sloj intimnosti i introspekcije.

    Narrativ "Grada i njegovih nestalnih zidina" je karakteristično prožet reference na Murakamijeva prethodna dela, ali i na opus Gabriela Garcíe Márqueza, čije teme i stilski postupci magičnog realizma odzvanjaju kroz stranice. Ovi uticaji su upleteni kroz kompleksnu priču koja tematizuje odnos između tela i duše, logike i emocija, čime se istražuju duboki aspekti ljudske psihologije i postojanja.

    Centralni motiv romana, nestalne zidine koje simbolično predstavljaju fizičke i metaforičke granice među ljudima, kao i one unutar samih likova, postavljaju pitanja o prirodi ograničenja koja postavljamo sebi i drugima. Kroz fluidne, pomerajuće zidine, Murakami istražuje kako se naše percepcije, sećanja, i čak naša stvarnost, mogu nesvesno transformisati i manipulisati.

    Junaci romana su uobičajeno kompleksni Murakamijevi likovi, svaki sa svojom jedinstvenom patnjom, snovima i težnjama, koji se bore da pronađu svoje mesto u svetu koji neprekidno oscilira između konkretnog i onostranog. Murakami vešto koristi svoju narativnu tehniku da plete ove živote u tapiseriju ljudskih iskustava koja izaziva čitatelje na razmišljanje o dubljim pitanjima postojanja, identiteta, i smisla života.

    "Grad i njegove nestalne zidine" nije samo roman o fizičkim i emocionalnim prostorima koje zauzimamo ili napuštamo; to je delo o tragovima koje ostavljamo u prostorima između onoga što znamo kao realno i onoga što osjećamo kao moguće. Murakami ovde, kao i uvek, majstorski navigira kroz ove složene teme, ostavljajući čitaoca sa osećajem i razmišljanjem koji nadilaze sam kraj priče.

    Više detalja

    Br.strana: 504

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Geopoetika

    ISBN: 9788661454417

    Šifra: 239838
    Cena: 1.760 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 504

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Geopoetika

    ISBN: 9788661454417

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.