• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Strah od vezivanja
    Strah od vezivanja

    Strah od vezivanja

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Strah od vezivanja" autora Štefani Štal predstavlja sveobuhvatan vodič za razumevanje i prevazilaženje duboko ukorenjenih strahova koji ometaju stvaranje i održavanje zdravih i ispunjenih ljubavnih veza.

    Ova knjiga se razlikuje od tipičnih priručnika za parove jer se ne fokusira samo na rešavanje problema unutar već postojećih odnosa, već istražuje osnovne uzroke koji sprečavaju mnoge ljude da uopšte uspostave stabilne veze.

    Štefani Štal, poznata nemačka psihoterapeutkinja, koristi živopisne i konkretne primere iz prakse kako bi ilustrovala različite manifestacije straha od vezivanja.

    Ona razmatra profile osoba poput "lovaca", "princeza" i "zidara", koji svojim specifičnim ponašanjima, često nesvesno, sabotiraju svoje šanse za sreću. Kroz ove primere, autorka pomaže čitaocima da prepoznaju obrasce u sopstvenom ponašanju ili ponašanju svojih partnera koji mogu ukazivati na strah od bliskosti.

    Knjiga je podeljena na nekoliko ključnih delova. Prvi deo pruža uvid u različite oblike straha od vezivanja i kako se oni manifestuju u svakodnevnim situacijama. Drugi deo nudi konkretne strategije i praktične savete za prevazilaženje ovih strahova, kako za one koji su pogođeni, tako i za njihove partnere. Štalova se posebno fokusira na to kako osobe sa ovim strahom mogu raditi na sebi da bi postale sposobne za bliskost i kako partneri mogu pružiti podršku bez gubitka sopstvene emocionalne ravnoteže.

    Jedan od ključnih aspekata knjige je njena sposobnost da služi kao kompas za prepoznavanje osoba koje izbegavaju vezivanje. Štefani Štal ističe važnost ranog prepoznavanja ovih obrazaca kako bi se izbegle emotivne povrede i razočaranja. Na taj način, knjiga ne samo da pomaže u rešavanju postojećih problema, već i u preventivnom delovanju koje može spasiti čitaoce od ulaska u toksične i nesrećne odnose.

    "Strah od vezivanja" nije samo psihološki vodič; to je i inspirativna knjiga koja poziva na introspekciju i lični rast. Kroz razumevanje vlastitih strahova i rada na njihovom prevazilaženju, čitaoci mogu postići dublje i zdravije veze, kako sa sobom, tako i sa drugima. Autorka podstiče čitaoce na hrabrost u suočavanju sa sopstvenim emotivnim preprekama i nudi im alate za izgradnju sigurnih i ispunjavajućih odnosa.

    Ova knjiga je nezamenjiv priručnik za svakoga ko želi da razume dublje psihološke dinamike koje stoje iza problema u vezama i ko je spreman da radi na sebi kako bi ostvario trajnu ljubav i bliskost.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 320

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152421

    Šifra: 239949
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 320

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152421

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.