• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Mašinsko učenje: projektovanje sistema
    Mašinsko učenje: projektovanje sistema

    Mašinsko učenje: projektovanje sistema

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Mašinsko učenje: projektovanje sistema" autorke Chip Huyen pruža temeljit i praktičan pristup projektovanju sistema mašinskog učenja koji su ne samo tehnički efikasni, već i prilagođeni specifičnim poslovnim i operativnim potrebama.

    Huyen, koja je suosnivač kompanije Claypot AI, koristi svoje bogato iskustvo u oblasti mašinskog učenja da čitaocima objasni kako da izgrade pouzdane, skalabilne i održive sisteme sposobne da se prilagode promenljivim okruženjima.

    Knjiga detaljno istražuje sve aspekte dizajna sistema mašinskog učenja, od inicijalne obrade podataka do razvoja kompletnih arhitektura koje podržavaju različite slučajeve upotrebe. Poseban naglasak je stavljen na holistički pristup, koji zahteva razumevanje kako pojedinačne komponente sistema međusobno interaguju i doprinose krajnjem cilju. Ovaj pristup omogućava čitaocima da efektivno integrišu tehničke i poslovne aspekte pri projektovanju sistema.

    Autorka analizira ključne dizajnerske odluke, uključujući izbor karakteristika, frekvenciju ponovnog treniranja modela i strategije praćenja performansi modela u produkciji. Osim toga, knjiga se bavi i inženjeringom podataka i izborom metrika koje su najadekvatnije za rešavanje konkretnih poslovnih problema.

    Huyen takođe objašnjava kako automatizacija procesa može doprineti stalnom razvoju, evaluaciji, implementaciji i ažuriranju modela, čime se osigurava njihova ažurnost i relevancija.

    Jedan od važnih aspekata knjige je razvoj sistema za praćenje koji omogućavaju brzo otkrivanje i rešavanje problema u produkciji. Kroz stvarne studije slučaja i primere, čitaoci mogu naučiti kako da implementiraju robustne mehanizme praćenja koji pomažu u održavanju stabilnosti i efikasnosti sistema.

    "Mašinsko učenje: projektovanje sistema" takođe istražuje etičke aspekte u razvoju mašinskog učenja, promovišući razvoj odgovornih sistema koji poštuju privatnost podataka i promovišu transparentnost. Huyen nudi praktične savete za izgradnju platformi koje su sposobne da podrže različite scenarije upotrebe, istovremeno obezbeđujući da su te platforme etički osmišljene i implementirane.

    Sve u svemu, ova knjiga predstavlja neophodan resurs za svakoga ko se bavi mašinskim učenjem, bilo da su to iskusni praktičari ili oni koji tek ulaze u ovu oblast. Pruža duboko razumevanje svih elemenata potrebnih za dizajniranje funkcionalnih, prilagodljivih i etičkih sistema mašinskog učenja.

    Više detalja

    Br.strana: 400

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Mikro knjiga

    ISBN: 9788675554745

    Šifra: 238774
    Cena: 2.800 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 400

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Mikro knjiga

    ISBN: 9788675554745

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.