• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Artikulacijska fonetika
    Artikulacijska fonetika

    Artikulacijska fonetika

    Damir Horga, Marko Liker

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Artikulacijska fonetika" autora Damira Horge i Marka Likera predstavlja sveobuhvatan uvod u jedan od najvažnijih aspekata proučavanja ljudskog govora. Namenjena širokom spektru čitalaca, od stručnjaka u oblastima fonetike i govornih nauka, preko nastavnika i studenata, do entuzijasta koji žele produbiti svoje razumevanje govora, ova knjiga otvara vrata ka detaljnom razumevanju procesa stvaranja govora na artikulacijskom nivou.

    Artikulacijska fonetika
    , kao disciplina, bavi se mehanizmima koje koristimo da proizvedemo zvukove govora, detaljno istražujući kako različiti delovi govornog aparata, poput pluća, glasnica, usana, jezika, nepca i zuba, funkcionišu zajedno da bi stvorili složenu strukturu govora koju svakodnevno koristimo. Horga i Liker pružaju temeljan uvid u ove procese, objašnjavajući tehničke aspekte govorne produkcije na pristupačan način.

    Knjiga je podijeljena u nekoliko ključnih poglavlja koja sistematski pokrivaju osnovne i napredne koncepte artikulacijske fonetike. Počinje s osnovama anatomije govornog aparata, objašnjavajući strukturalne aspekte i njihove funkcije u govoru. Zatim prelazi na opis fizikalnih procesa koji omogućavaju proizvodnju različitih tipova zvukova, uključujući vokale, konsonante i njihove varijante.

    Autori posebno naglašavaju važnost preciznog razumevanja kako se zvukovi stvaraju i transformišu dok putuju kroz različite dijelove govornog trakta, što je ključno za one koji žele raditi na unapređenju tehnika govora, bilo u kontekstu jezičke edukacije, terapije govora ili u svrhu lingvističkih istraživanja.

    Knjiga također uključuje brojne ilustracije, dijagrame i primere koji pomažu čitaocima da vizualizuju kompleksne koncepte i procese o kojima se raspravlja. Ovo izdanje sadrži i poglavlja koja se bave primenom znanja o artikulacijskoj fonetici u drugim disciplinama, kao što su lingvistika, psihologija, i neuroznanost, ističući interdisciplinarni karakter ove fascinantne naučne oblasti.

    "Artikulacijska fonetika"
    Damira Horge i Marka Likera je, stoga, ne samo fundamentalni tekst za one unutar akademskih krugova koji se bave proučavanjem govora, već i neizostavan resurs za širu javnost zainteresovanu za dublje razumevanje i analizu ljudskog govora. Kroz svoj teoretski i praktični pristup, ova knjiga pruža čitaocima alate potrebne da kritički analiziraju i efikasno primenjuju znanja o artikulacijskoj fonetici u svojim profesionalnim i ličnim interesovanjima.

    Više detalja

    Br.strana: 359

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537997151

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239382
    Cena: 3.782 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 359

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2016.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537997151

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.