• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • 100 Montesori aktivnosti za najmlađe
    100 Montesori aktivnosti za najmlađe100 Montesori aktivnosti za najmlađe

    100 Montesori aktivnosti za najmlađe

    OPIS KNJIGE:

    Montesori pedagoški pristup posmatra dete kao zasebnu ličnost, kao osobu kojoj treba da se pomogne u formiranju korišćenjem prigodnih pomoćnih sredstava koja su tome namenjena. Dete od nas traži da mu pomognemo da nešto uradi samo i da poštujemo njegov ritam. Upravo zbog toga, Montesori pedagogija stavlja dete u središte svega.

    Dete poseduje ogroman potencijal kreativnosti i energije koji je prisutan nakon rođenja i koji samo treba probuditi. Dete će, ako se nalazi u zdravom i odgovarajućem okruženju, učiti samostalno, ali uz pomoć roditelja ili vaspitača koji treba da budu vodiči i učitelji.

    U ovoj knjizi nalaze se aktivnosti za praćenje buđenje interesovanja kod deteta i njegovo shvatanje sveta, obezbeđivanje detetu prilika da se skoncentriše i radi nešto svojim rukama, pomaganje detetu da nauči da brine o sebi, drugima i svom okruženju itd.

    Uvod

    Posmatrajući decu, Marija Montesori shvatila je kako može da im se pomogne u njihovom formiranju korišćenjem prigodnih pomoćnih sredstava koja su tome namenjena.
    Dete od nas traži da mu pomognemo da nešto uradi samo i da poštujemo njegov ritam. Kao odgovor na to, Montesori pedagogija stavlja dete u središte svega ne praveći, uprkos tome, od njega „malog kralja”. Ovo znači da je potrebno razmotriti i mesto odrasle osobe: ona postaje pratilac deteta, vaspitač koji ga ne posmatra kao komad gline koji treba uobličiti. Naprotiv, dete poseduje ogroman potencijal energije i kreativnosti koji je prisutan odmah nakon rođenja i koji je samo potrebno probuditi. Tako dete, ako se nalazi u odgovarajućem okruženju, uči samostalno, na način koji je prirodan i ispunjen radošću. Ipak, učešće roditelja i vaspitača je neophodno jer sve ovo ne znači dadete treba prepustiti samom sebi.
    Sve do šeste godine dete karakteriše velika sposobnost apsorbovanja svega što ga okružuje. Taj „upijajuću um” omogućava detetu da se prilagodi okruženju i da bez napora stiče znanja. Marija Montesori ukazala je i na postojanje takozvanih osetljivih perioda kod deteta. To su faze tokom kojih je sva pažnja deteta usmerena na neku određenu tačku u njegovom razvoju. Kada se neki od tih osetljivih perioda okonča, detetu postaje teže da stekne odgovarajuću sposobnost.
    Tokom tih osetljivih perioda sposobnost deteta da se usredsredi na nešto je ogromna: dete je potpuno zaokupljeno onim što radi i postaje potpuno nedostupno za sve što se dešava oko njega.

    Više detalja

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Publik Praktikum

    ISBN: 9788660354855

    Šifra: 111791
    Cena: 1.280 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2017.

    Izdavač: Publik Praktikum

    ISBN: 9788660354855

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.