• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zimski dnevnik
    Zimski dnevnik

    Zimski dnevnik

    OPIS KNJIGE:

    Prošireno izdanje, sa preko 50 fotografija Vesne Pavlović. U jednom gradu koji je okovala zima, u zemlji okovanoj sa svih strana, dešava se, svakodnevno, čudo života. A tu je i čovek, Srđan Valjarević, koji hoda, posmatra i zapisuje to čudo, i tako, jednim potpuno ličnim činom, pobeđuje tu zimu i otkriva smisao našeg postojanja. Ovo izdanje, za razliku od prethodnih, sadrži preko pedeset fotografija Vesne Pavlović, koje, uz ispovesti četrdeset mladih ljudi, i šest intervjua sa majstorima svog zanata, doprinose atmosferi Zimskog dnevnika, koji se upadljivo izdvojio u književnosti devedesetih godina u Srbiji. 16. decembar - četvrtak U 13.45 u Kosovskoj ulici tri devojčice pod kišobranom. Vraćaju se iz škole i guraju se veselo jedna uz drugu. Kiša im pada na noge, ali ne i na glave, i hodaju zbijene pod kišobranom. Vesela slika. Devojčice se smeju. Sve ono što ih ne zanima nije pod tim kišobranom ovog tre- nutka. Ono je izvan toga i kisne. 29. januar - subota U 13.55 Ulicom gospodara Vučića, jedan momak sa torbom na ramenu i drugom torbom u ruci, ali i kapom na glavi. Hoda i nosi. Nositi nešto, neki teret, to je suština svih poslova. Taj teret, polako, nositi, stići ću, nema zaustavljanja, mogu, taj teret, polako, nositi, mogu, nositi, taj teret, stići ću, nositi, polako. . . To je pesma svih poslova.

    Više detalja

    Povez: 12x21

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Lom

    ISBN: 9788679580467

    Šifra: 32668
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Povez: 12x21

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Lom

    ISBN: 9788679580467

    Komentari čitalaca

  • MaraJo, 06.01.2020 11:47

  • Ne prođe zima da ponovo ne uzmem i čitam ovu knjigu. Kada otkrijete Valjarevića prosto razvijete osećaj da ste mnogo u životu propustili, da Vas je svakodnevnica zaobišla, da niste umeli da uočite lepotu koja Vas okružuje. Lep i tužan osećaj istovremeno. Jedno je sigurno, kada budete čitali Valjarevića počećete da primećujete sve oko sebe i uživate u sitnim, svakodnevnim stvarima, ali na jedan dublji i emotivnih način. Obavezno štivo !

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.