• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Veliko blaženstvo - Tantrički seks i staza unutrašnje svesnosti u buddhismu
    Veliko blaženstvo - Tantrički seks i staza unutrašnje svesnosti u buddhismu

    Veliko blaženstvo - Tantrički seks i staza unutrašnje svesnosti u buddhismu

    OPIS KNJIGE:

    Put do blaženstva je blaženstvo. Blaženstvo je put i cilj tantre. Tantra je put da se postane celovit kroz zadovoljstvo. Ona budi vaša čula, tako da ona otkriju svetost u vašem životu. Кada je praktikujete, ukidate sva ograničenja koje su bila vaše osiguranje, dosadna ljuska, i proširujete punninu svog istinskog bića. U tantri postoje jedino pravila da biste otvorili život, opili se sa njegovim zadovoljstvima, i stalno se uzdizali do ekstatičnog vrhunca svog istinskog bića, sve dok vi i svemir ne budete jedno. Кada nema razdvajanja između vas i Svega-Što-Jeste, onda ste slobodni. Vi postajete prvobitno, izvorno blaženstvo, što je vaše pravo po rođenju. Jedanput kada postignete ovo blaženstvo, ono je večno.

    Reč "tantra" dolazi od sanskritskog korena reči "tan," što znači "plesti" ili "tkati." Tantra plete zajedno naizgled suprotstavljene energije (kao što su ženska i muška, seksualna i duhovna) da stvori celinu, zdravlje i sreću. Vi u celom svom biću tkate ili ujedinjujete dah sa duhom, svoj vlastiti svakodnevni život sa svetom snagom izvorne realnosti. Rezultat je večni mir i blaženstvo. Guhiasamaja tantra (skup svetih tantri) definiše tantru kao "kontinuum", kao sposobnost da se održi kontinuitet svesti o dinamičnom jedinstvu svih iskustava. To je istovremena svest o okeanu jasnoće i tišini s pulsiranjem kličuće živahnosti; oslobađanje od svih vaših ograničavajućih verovanja i emocionalnih boli. To je seksualna ekstaza o kojoj ste oduvek sanjali, i moć da ispunite želje svog srca, što se takođe nazva Velikim Blaženstvom.

    Te Tantre, božanski otkriveni tekstovi iz srednjevekovne Indije, uče tajne kako da se vrlo brzo postigne okeansko blaženstvo. Centralni princip njihovog učenja je: sve je sveto. A put Tantre je: prigrliti sve. U tantričkom gledištu, svaki duhovni put koji odbacuje zadovoljstva ovog sveta je nepotpun – ne prihvatajući poklon života kakav zaista jeste. Šta god da volite u životu, tantra želi da imate to iskustvo još i više. Tantra je najnajveće zadovoljstvo koje možete imati u svemiru. To je najveći čin u bivanju živim, a i najveći dar koji možete dati drugima. Ništa niti jeste niti ikada može biti bolje od tantre.


    Iz predgovora

    Više detalja

    Br.strana: 172

    Povez: meki

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: TrikonA

    Šifra: 126772
    Cena: 1.307 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 172

    Povez: meki

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: TrikonA

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.