• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Utorci s Morijem
    Utorci s Morijem

    Utorci s Morijem

    OPIS KNJIGE:

    "Utorci s Morijem" je emotivna i inspirativna knjiga Miča Alboma koja donosi duboke životne lekcije kroz priču o neobičnom prijateljstvu između autora i njegovog starog profesora sa koledža, Morija Švarca.

    Ovo specijalno izdanje povodom dvadesetpetogodišnjice objavljivanja donosi novi pogovor autora, koji osvetljava dugotrajan uticaj ove priče na čitaoce širom sveta.

    Knjiga se bavi temama ljubavi, gubitka, žalosti i mudrosti starijih generacija, pružajući čitaocima isceljujuće lekcije koje ostaju bezvremene. Centralna nit priče je obnavljanje veze između Miča i njegovog nekadašnjeg mentora Morija, koja se dešava u poslednjim mesecima Morijevog života.

    Znajući da umire od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), Mori se svakog utorka sastaje sa Mičem u svojoj radnoj sobi, kao što su to radili tokom koledža. Ovi susreti postaju svojevrsni "kurs" o životu, gde Mori prenosi svoja duboka razmišljanja o važnim životnim pitanjima.

    Kroz ove utorke, Mori deli svoje uvide o ljubavi, smrti, braku, porodici, društvu i opraštanju. Njegove reči su jednostavne, ali prožete mudrošću i životnim iskustvom. Na primer, Mori kaže: „U životu je najvažnije naučiti kako da pružiš ljubav i da je prihvatiš,” što postaje jedna od centralnih poruka knjige. Ova lekcija se ponavlja kroz različite anegdote i diskusije koje Mič beleži sa velikom pažnjom.

    Priča o "Utorkama s Morijem" nije samo priča o starijem čoveku koji deli svoju mudrost; to je i priča o ponovnom povezivanju, o traženju smisla u svetu koji često deluje hladno i otuđeno. Mič, koji je izgubio kontakt sa svojim mentorom tokom godina, ponovo otkriva vrednosti i uvide koje je Mori delio sa njim kada je bio mlad. Ovi susreti ne samo da pomažu Miču da se suoči sa vlastitim strahovima i nesigurnostima, već mu pomažu i da pronađe dublji smisao i svrhu u svom životu.

    Knjiga je napisana jednostavno i iskreno, sa dubokim poštovanjem prema Moriju i njegovim učenjima. Mič Albom uspeva da prenese intimnost i emociju svakog susreta, čineći čitaoce svedocima ove posebne veze. Ova hronika njihovih utoraka nije samo svedočanstvo o jednom prijateljstvu, već je i univerzalna priča o ljudskoj potrazi za mudrošću, ljubavlju i smirenjem.

    "Utorci s Morijem" predstavlja nezaboravnu lekciju o životu, ljubavi i smrti. To je knjiga koja inspiriše čitaoce da preispitaju svoje prioritete i vrednosti, da se ponovo povežu sa onima koje vole i da se ne boje da postavljaju važna pitanja o životu.

    Mori Švarc, kroz svoje poslednje lekcije, ostavlja dar koji će nastaviti da inspiriše generacije čitalaca, podsećajući nas na to koliko je važno živeti autentično i s ljubavlju.

    Više detalja

    Br.strana: 155

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Harmonija knjige

    ISBN: 9788661522475

    Šifra: 239951
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 155

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Harmonija knjige

    ISBN: 9788661522475

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.