• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tvornica lutaka
    Tvornica lutaka

    Tvornica lutaka

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Tvornica lutaka" autorice Elizabeth Macneal izaziva i fascinira svojom pričom o umjetnosti, ambiciji, ljubavi i opsesiji. Smještena u vibrantni London sredinom 19. stoljeća, ova očaravajuća priča fokusira se na Iris, mladu ženu koja žudi za životom umjetnice daleko od monotonije i ograničenja svog trenutnog posla u tvornici lutaka.

    Radnja počinje u trenutku kad London živi u iščekivanju otvorenja Kristalne palače, simbola industrijskog napretka i inovacija. U gužvi koja promatra izgradnju palače, Iris i Silas, kolekcionar kurioziteta, imaju kratki susret. Za Iris, taj trenutak brzo pada u zaborav, ali za Silasa, on označava početak mračne opsesije koja će se uskoro ispreplesti s njenim životom na načine koje ni sama ne može predvidjeti.

    Kada Iris susretne prerafaelitskog slikara Louisa Frosta, njezin se život neočekivano otvara prema svijetu umjetnosti koji je oduvijek željela istražiti. Louis joj nudi priliku da mu pozira i u zamjenu joj daje lekcije slikanja, pružajući joj šansu da razvije svoj umjetnički talent. Kroz ove lekcije, Irisin svijet se širi, i ona se polako ali sigurno uspinje prema ostvarenju svog sna da postane priznata umjetnica.

    Međutim, Silasova opsesija Iris ne jenjava. Njegova fascinacija onime što on smatra savršenstvom i ljepotom postaje sve intenzivnija i mračnija. Njegovo neprestano prisustvo u njezinom životu počinje se manifestirati na uznemirujuće načine, težak za Iris da se nosi s njegovom sve opsesivnijom prirodom.

    Elizabeth Macneal vješto isprepliće svijet umjetnosti, ljubavi i straha, stvarajući složenu mrežu odnosa i emocionalnih stanja.

    "Tvornica lutaka" istražuje granice umjetničkog izraza i osobne slobode, postavljajući pitanja o ženskoj neovisnosti, moći percepcije i prirodi ljepote. Macnealova upotreba detaljnih opisa, autentičnih likova i bogato osmišljenog ambijenta viktorijanskog Londona čine ovaj roman ne samo uvidom u povijesni period, već i uvidom u vječne teme koje i danas odjekuju.

    "Tvornica lutaka"
    je roman koji će vas zaintrigirati, šokirati i natjerati na razmišljanje, čineći ga izvanrednim prvim djelom koje je već osvojilo priznanja i nagrade u svijetu književnosti. Ovaj roman je neizostavno štivo za sve koji cijene složene likove, zavodljivu radnju i moćnu pripovijest.

    Više detalja

    Br.strana: 376

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538183546

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 152427
    Cena: 3.872 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 376

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538183546

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.