• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tito - povjerljivo i osobno 1 i 2
    Tito - povjerljivo i osobno 1 i 2

    Tito - povjerljivo i osobno 1 i 2

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Tito - povjerljivo i osobno 1 i 2" autora Borisa Rašete duboko zaranja u složenu biografiju jedne od najznačajnijih i najkontroverznijih figura 20. veka—Josipa Broza Tita.

    Rašeta u ovom značajnom delu istražuje različite aspekte Titovog života, od njegovih skromnih početaka kao siromašnog dečaka iz Kumrovca, koji je svoj životni put započeo u bravarskoj radionici, pa sve do njegovih dana na vrhu jugoslovenske države kao uticajnog i cenjenog svetskog lidera.

    Knjiga objašnjava kako je Tito, usprkos izazovima i nedaćama, uspeo da živi život punim plućima, zadržavajući vedar duh čak i u teškim momentima. Tito je prikazan kao šarmantna i karizmatična ličnost, koja je bila omiljena među svetskim liderima, uključujući britansku kraljevsku porodicu i američke predsednike, ali i kao vešt političar koji je umeo da navigira složenim internacionalnim odnosima hladnoratovskog perioda.

    Osim političke karijere, Rašeta takođe otkriva i intimnije detalje iz Titovog privatnog života. Od njegovih romantičnih veza, poput one sa Hertom Has, sa kojom je, kako se navodi, čak uzgajao svinju, do njegovih manje poznatih hobija poput manikiranja noktiju i uzimanja časova glume. Ova dva toma takođe istražuju enigmatične aspekte njegovog identiteta, uključujući legendu o "pravom" i "lažnom" Titu, priču o jednom prstu manje na ruci, te duhovitu anegdotu kako mu je Ričard Barton obećao maestralnu glumu ili smrt.

    Autor se posebno fokusira na psihološki portret Tita, istražujući kako je uspeo da održi svoj uticaj i moć unatoč stalnim političkim i ličnim iskušenjima. Rašeta pruža i uvid u Titovu sposobnost da se prilagodi i manipuliše, što je rezultiralo dugovečnošću njegove vladavine, ali i različite aspekte njegovog liderstva koje su ga činili tako posebnim u očima kako njegovih savremenika, tako i istoričara.

    "Tito - povjerljivo i osobno 1 i 2" nudi kompletan prikaz jedne fascinantne ličnosti, kombinujući istorijske činjenice, političku analizu i lične anegdote, čineći ovu knjigu izuzetno privlačnom za sve one koji žele da razumeju i dožive jednu od ključnih figura modernog doba u svom punom spektru.

    Više detalja

    Br.strana: 736

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Portalibris

    ISBN: 9788678188688

    Šifra: 239764
    Cena: 2.530 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 736

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Portalibris

    ISBN: 9788678188688

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.