• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Snažno kao život,tečno kao ljubav
    Snažno kao život,tečno kao ljubav

    Snažno kao život,tečno kao ljubav

    OPIS KNJIGE:

    "Snažno kao život, tečno kao ljubav" Tomasa Leončinija predstavlja duboko promišljanje o ljudskim odnosima u vremenu konstantnih promena, tehnologije i kapitalističkih vrednosti.

    Ova knjiga je manifest i apel za povratak suštinskim vrednostima – ljubavi, brizi za druge i samospoznaji – u svetu u kojem su fizički izgled, brzina i površne interakcije dobile primat. Leončini preispituje koliko su nam zaista potrebni drugi ljudi i zašto nas njihov uticaj često plaši, osvetljavajući izazove savremenog društva koje balansira između ljubavi i straha, zajedništva i izolacije.

    Knjiga je napisana poetičnim, a istovremeno jasnim stilom, mešajući autobiografske ispovesti sa filozofskim refleksijama i književnim metaforama. Leončini kroz osobnu perspektivu osvetljava promene u svetu u kojem dominiraju internet i društvene mreže, ali i nova seksualna pravila i telesne mutacije, postavljajući pitanje: kako se prilagoditi u društvu koje je postalo „tečno“ – fluidno, promenljivo i nesigurno?

    Oslanjajući se na sociološke i psihološke uvide, knjiga nastavlja intelektualnu nit započetu u saradnji s čuvenim sociologom Zigmuntom Baumanom, istražujući kako ljubav i empatija mogu opstati u svetu preplavljenom agresijom i zavisti.

    Leončini promišlja svakodnevne situacije kroz filozofsku prizmu, nudeći jednostavnu ali snažnu poruku za nove generacije: razumevanje sebe i drugoga ključno je za stvaranje održivih odnosa i izbegavanje zamki površnosti i otuđenja. Kroz metafore i istorijske primere, autor osvetljava kako su se odnosi i vrednosti promenili u digitalnoj eri, pozivajući nas da pronađemo ravnotežu između individualnosti i zajedništva.

    On upozorava na opasnost od prekomernog oslanjanja na spoljašnje vrednosti i postavlja pitanje gde se danas nalazi granica između ljubavi i zavisti, između unutrašnjeg mira i spoljašnjih očekivanja.

    "Snažno kao život, tečno kao ljubav" je više od filozofske rasprave – to je introspektivan vodič kroz moderni život, ispunjen empatijom i pozivom na promenu, koja započinje u nama. Leončini nas podseća da su ljubav i solidarnost temelji koji mogu preobraziti svet, pozivajući nas da budemo hrabri i ranjivi u vremenu kada se snaga meri izgledom i brzinom.

    Kroz knjigu provejava nada da su prave vrednosti neprolazne, čak i u društvu koje se neprestano menja, i da je put ka sreći moguć jedino kroz autentičnost, ljubav i empatiju prema drugima i sebi.

    Više detalja

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053500

    Šifra: 242422
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053500

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.