• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Misterije vremena
    Misterije vremena

    Misterije vremena

    OPIS KNJIGE:

    Iako je tema jedna od najrasprostranjenijih, ako ne i najomiljenijih u u celokupnoj povesti ljudske intelektualne avanture, pred čitaocem je, u stvari, jedna retka knjiga. Autor nas, naime, vodi kroz istoriju priče o vremenu osvetljavajući gotovo sve moguće uglove i aspekte. Kao u jednom dobro opremljenom planetarijumu , čitalac će u ovoj knjizi moći da nađe bezmalo sve sadržaje iz ove oblasti.
    Naći će osnovne, poučne delove, koji ga uvode u osnovne pojmove, ili ga podsećaju ako je zaboravio, pročitaće i raspravu o najsloženijim pitanjima filozofije i fizike u kojima učestvuje pojam vremena, ali će, što svakoga zanima i bar krišom o tome misli, pronaći i autorov lični zagled u ezoterično i paranormalno.Knjiga vredna i čitanja i čuvanja na polici, kao što se čuvaju enciklopedije i rečnici!
    Prof. Dr Milan Božić

    Knjiga „Misterije vremena“ nastala je kao plod višegodišnje fascinacije fenomenom vremena i opsežnih istraživanja i prikupljanja literature koja nastaji da baci svetlo na jednu od najvećih i još uvek nerasvetljenih zagonetki fizike, filozofije i ezoterične misli. Istraživanje i promišljanje autora pokazalo je da se ovom pitanju mora pristupiti celovito, sveobuhvatano i sistematično, jer gotovo da nema područja u kome se čovek i naša svest ne susreće sa pojmom vremena. Zato je vreme obrađeno onako kako se tretira:
    · u filozofskoj literaturi kao filozofski pojam i fenomen,
    u fizici, jer se pokazalo da je u tesnoj vezi sa pitanjima prostora, materije, energije, porekla i sudbine kosmosa, kao i bitnim područijima savremene fizike među kojima pre svega ističemo kvantnu fiziku,
    · u drugim oblastima ljudskog stvaralašatva, kulture i života kao što su: matematika, ekonomija, proizvodnja, kultura, umetnost, psihologija, kalendar i sistem mernih jedinica;
    · u ezoteriji i duhovnosti, kao međuzavisnost svesti, vremena i fizičkih fenomena, kao granično područje fizike i ezoterije u oblastima holografskog modela sveta i polja nulte tačke, u shvatanjima savremenih religioznih pravaca i moderne ezoterijske misli, u brojnim parapsihološkim i drugim pojavama koje moderna nauka ne može da objasni.
    Iz predgovora

    Više detalja

    Br.strana: 391

    Povez: broš

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Pešić i sinovi

    ISBN: 978-86-7540-134-6

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Šifra: 15505
    Cena: 1.430 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 391

    Povez: broš

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Pešić i sinovi

    ISBN: 978-86-7540-134-6

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.