• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kali Linux - digitalna forenzika
    Kali Linux - digitalna forenzika

    Kali Linux - digitalna forenzika

    OPIS KNJIGE:

    "Kali Linux - digitalna forenzika" autora Šive V. N. Parasrama je sveobuhvatan vodič kroz svet digitalne forenzike, namenjen kako početnicima tako i iskusnim profesionalcima. Ova knjiga detaljno istražuje razne metodologije i radne okvire koji se koriste u digitalnoj forenzici, pružajući čitaocima neophodna znanja i veštine za efikasno upravljanje računarskim incidentima.

    Kali Linux je poznat kao jedan od najmoćnijih i najpopularnijih operativnih sistema za penetraciono testiranje i digitalnu forenziku. Knjiga počinje sa uvodom u Kali Linux, objašnjavajući osnovne koncepte i pružajući korak-po-korak vodič za instalaciju i osnovne postavke. Autor jasno i jednostavno objašnjava kako koristiti Kali Linux kao platformu za forenzičku analizu, ističući njegove ključne alate i mogućnosti.

    Jedan od glavnih fokusa knjige je na metodologijama digitalne forenzike. Autor detaljno opisuje kako pristupiti analizi digitalnih dokaza, od prikupljanja podataka do njihovog analiziranja i čuvanja. U knjizi se obrađuju ključni alati kao što su Autopsy, Sleuth Kit, Wireshark i mnogi drugi, pružajući praktične primere kako koristiti ove alate za različite forenzičke zadatke.

    Upravljanje računarskim incidentima je takođe centralna tema knjige. Šiva V. N. Parasram objašnjava kako identifikovati, analizirati i reagovati na različite vrste računarskih incidenata. Knjiga obuhvata i teme kao što su analize malvera, otkrivanje mrežnih upada i analiziranje digitalnih tragova ostavljenih od strane napadača. Autor pruža praktične savete i tehnike za brzo i efikasno rešavanje incidenata, smanjujući štetu i obezbeđujući ključne dokaze za dalje istraživanje.

    Knjiga je bogata ilustracijama i primerima iz stvarnog života, koji pomažu čitaocima da bolje razumeju teorijske koncepte i primene ih u praksi. Svako poglavlje sadrži detaljne studije slučaja koje ilustruju kako primeniti naučene veštine u stvarnim forenzičkim istragama.

    Autor takođe obrađuje pravne i etičke aspekte digitalne forenzike, ističući važnost pridržavanja zakona i etičkih standarda tokom forenzičkih istraga. Čitaoci će naučiti kako pravilno dokumentovati i čuvati dokaze, kako bi bili prihvatljivi na sudu.

    "Kali Linux - digitalna forenzika" je nezaobilazan vodič za sve koji žele da se bave digitalnom forenzikom. Bilo da ste student, IT profesionalac ili istražitelj, ova knjiga će vam pružiti sve potrebne alate i znanja da efikasno upravljate računarskim incidentima i sprovedete forenzičke istrage na najvišem nivou. Sa svojim sveobuhvatnim pristupom, praktičnim primerima i detaljnim objašnjenjima, ova knjiga je dragocen resurs za sve koji žele da unaprede svoje veštine u oblasti digitalne forenzike.

    Više detalja

    Br.strana: 406

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Kompjuter biblioteka

    ISBN: 9788673106007

    Šifra: 240704
    Cena: 2.420 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 406

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Kompjuter biblioteka

    ISBN: 9788673106007

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.