• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe
    Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe

    Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe

    OPIS KNJIGE:

    Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe je iscrpna i sveobuhvatna knjiga autorke Olge Ličine, namenjena trudnicama, ženama koje planiraju trudnoću, kao i roditeljima malih beba.

    Ova knjiga predstavlja temeljno istraženu i stručno napisanu vodilju kroz jedan od najvažnijih aspekata zdravlja – ishranu tokom trudnoće i ranog detinjstva.

    Knjiga započinje detaljnim pregledom značaja pravilne ishrane tokom trudnoće. Autorka objašnjava kako izbor pravih namirnica ne utiče samo na zdravlje majke, već i na pravilan razvoj fetusa. Ističući važnost makro i mikronutrijenata, Ličina objašnjava kako različiti nutrijenti doprinose razvoju vitalnih organa i sistema kod bebe.

    Trudnicama se savetuje kako da čitaju nutritivne tabele i kako da naprave pametne izbore u ishrani, izbegavajući prazne kalorije i fokusirajući se na hranu bogatu vitaminima, mineralima i drugim esencijalnim nutrijentima.

    Naredni deo knjige bavi se ishranom bebe od rođenja do druge godine života. Ličina pruža praktične savete o dojenju, prelasku na čvrstu hranu, i formiranju zdravih prehrambenih navika od najranijeg uzrasta. Poseban deo posvećen je prevenciji hroničnih bolesti i problema kao što su gojaznost i pothranjenost. Autorka naglašava da pravilna ishrana u najranijim godinama postavlja temelje za zdrav život i može sprečiti mnoge zdravstvene probleme kasnije u životu.

    Knjiga je rezultat dugogodišnjeg iskustva Olge Ličine u radu sa trudnicama i mladim majkama, te je pisana na način koji je lako razumljiv i praktičan. Čitaoci će pronaći primere dnevnih menija prilagođenih različitim trimestrima trudnoće, kao i jelovnike za bebe u različitim fazama razvoja. Ovi jelovnici su osmišljeni da budu nutritivno uravnoteženi i da zadovolje sve potrebe majke i deteta.

    Ličina takođe pruža korisne savete o tome kako se nositi sa najčešćim pitanjima i dilemama koje majke imaju kada je ishrana u pitanju. Knjiga je bogata informacijama, ali i praktičnim savetima koji će pomoći čitateljkama da primene naučeno u svakodnevnom životu.

    Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe je neophodno štivo za sve buduće i nove majke koje žele da osiguraju najbolji mogući start za zdravlje svoje bebe. Sa jasnim uputstvima, naučno potkrijepljenim činjenicama i praktičnim savetima, ova knjiga je vodič kroz zdrave prehrambene navike koje će trajati ceo život.

    Više detalja

    Br.strana: 124

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Nova poetika

    ISBN: 9788663173828

    Šifra: 239570
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 124

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Nova poetika

    ISBN: 9788663173828

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.