• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Brat 1: Opis uma
    Brat 1: Opis uma

    Brat 1: Opis uma

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Brat 1: Opis uma" autora Vojislava Milutina je izazovno, slojevito literarno delo koje se bavi različitim aspektima ljudske egzistencije i intime, krećući se od dubokih ličnih pitanja do širih istorijskih i kulturoloških analiza.

    Tekst je ispunjen emotivno snažnim i intelektualno provokativnim razmišljanjima koja se tiču centralnih tema ljudske prirode poput straha, ljubavi, tišine, duše, sukoba između duhovnog i telesnog, te moralnih dilema koje se protežu kroz kompleksne odnose među glavnim likovima.

    Milutin koristi bogat jezički izraz, ponekad sličan poetskom, kako bi istražio i preneo mnoštvo tema: od prolaznosti, preko hleba i gladi, pa sve do greha i nade. Autor takođe hrabro ulazi u metafizičke diskusije o smrti, zlu i dobru, nesreći, muzama čovečanstva, ali i sveprisutnom ludilu i razumu, nudeći čitatelju bogat mozaik misli i osećanja.

    Iznad svega, Milutinova knjiga postavlja niz literarnih prozora koji gledaju ka krajolicima kao što su Rim, Cvijeta Zuzorić, pisma iz prošlosti, i dokumenti koji nose tragične i ironične priče iz 17. veka vezane za pokrštavanje i kolonijalne poduhvate. Knjiga ne želi samo da prikaže istorijske činjenice, već se usredsređuje na ljudsku priču iza njih, kao i na osobne borbe i ideološke sukobe koji su definisali dotično razdoblje.

    "Brat 1: Opis uma" osvetljava različite aspekte ljudskog iskustva kroz konceptualni dijalog između karaktera, lirskih opisa, i širokog spektra humanističkih pitanja. Knjiga nudi jedinstvenu literarnu avanturu koja je mračna, ispunjena satire i dramatike, ali takođe i prožeta dubokim razumevanjem humanosti.

    Ovo delo stavlja Milutina u red autora koji ne samo da istražuju granice književne forme, već i ispituju unutrašnje stanje ljudskog uma i duše, čineći "Brat 1: Opis uma" zaista neobičnim i fascinantnim čitanjem.

    Više detalja

    Br.strana: 356

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Fondacija Grupa sever

    ISBN: 9788680980393

    Šifra: 239516
    Cena: 1.650 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 356

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Fondacija Grupa sever

    ISBN: 9788680980393

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.