• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bolesti mjehura, mokraćnih kanala i prostate: Liječenje ljekovitim biljem
    Bolesti mjehura, mokraćnih kanala i prostate: Liječenje ljekovitim biljemBolesti mjehura, mokraćnih kanala i prostate: Liječenje ljekovitim biljem

    Bolesti mjehura, mokraćnih kanala i prostate: Liječenje ljekovitim biljem

    Emil Keršček, Dušan Savković

    OPIS KNJIGE:

    Prirodni načini lečenja

    PRIRODA LIJEČI
    BOLESTIMJEHURA, MOKRAĆNIH
    KANALAIPROSTATE
    liječenje Ijekovitim biljem

    U prvom dijelu knjige je opisano 37 biljaka s podacima: hrvatski nazivi i latinški naziv; simboli za svojstava biljke; slika u boji iz prirodnog okruženja biljke; opis biljke (izgled stabljike, korijena, lista, cvijeta, stanište i dr.); razmnožavanje (iz sjemena, iz reznica, dijeljenjem i dr.); uzgoj (u vrtu, u loncima, u staklenicima i dr.); orezivanje; prihranjivanje; berba; sušenje; Ijekovita svojstva (u opisu Ijekovitosti pojedine biljke izneseni su i podaci o Ijekovitosti kod mnogih drugih bolesti, a iza ovoga teksta je jedan univerzalni recept za Ijekoviti pripravak od konkretne biljke); upotreba u kulinarstvu, te na kraju upozorenja i kontraindikacije korištenja biljke.

    Opisane biljke su prvenstveno namijenjene za bolesti mokraćnih organa i prostate. Većina ih je uvrštena u nacionalnu farmakopeju pojedinih zemalja ili u europsku farmakopeju, a mali broj se koristi samo u tradicionalnoj medicini. Prikaz ovih sadržaja ima za cilj da pojedince potakne na samostalno uzgajanje ili skupljanje ovih biljaka u prirodi. Uzgoj i skupljanje biljaka može biti korisna rekreativna aktivnost koja je učinkovita kod prevencije mnogih bolesti pa i bolesti mokraćnih organa i prostate. U drugom dijelu ove knjige nalaze se sadržaji o mjehuru, a u trećem dijelu o prostati.

    U drugom i trećem dijelu su opisani postupci pripreme i upotrebe Ijekovitih pripravaka od bilja, te bolesti mokraćnih kanala i prostate. Sve bolesti su navedene i primjereno opisane kako bi ih u svakom momentu bilo moguće prepoznati i identificirati na vrijeme, te se pravovremeno obratiti liječniku i započeti liječenje uključujući i fitoterapiju pripravcima iz ove knjige.

    Uz svaku bolest navedeni su i pripravci koji se koriste u liječenju te bolesti. Posebno je opisan način prehrane kod bolesti mokraćnih kanala i prostate. Na kraju knjige je veoma iscrpan i detaljan pojmovnik u kojem se definiraju svi pojmovi koji se koriste u prvom dijelu knjige. Pojmovi se obrađuju abecednim redom.

    Čitateljima skrećemo pažnju da je u novije vrijeme potvrđeno da biljke i biljni preparati kod liječenja većine bolesti imaju pozitivne učinke. Aktivne tvari mogu ulaziti u živu stanicu ne izazivajući druga djelovanja.
    I pored toga valja znati da je danas nezamislivo liječiti bubrežne i bilo koje druge bolesti bez službene medicine.

    Za urološke bolesti se koristi veliki broj Ijekovitih biljaka. Stoga je u ovoj knjizi odabrano 37 biljaka koje se koriste prvenstveno za bolesti mokraćnih kanala i prostate.
    Prethodna knjiga iz serije Priroda liječi, koja se odnosi na bubrege sadrži biljke koje su također korisne za mokraćne kanale i prostatu.

    Uz svaku bolest navedeni su i pripravci koji se koriste u liječenju te bolesti. Posebno je opisan način prehrane kod bolesti mokraćnih kanala i prostate. Na kraju knjige je veoma iscrpan i detaljan pojmovnik u kojem se definiraju svi pojmovi koji se koriste u prvom đijelu knjige. Pojmovi se obrađuju abecednim redom.

    Više detalja

    Br.strana: 128

    Povez: Meki povez

    Izdavač: Begen d.o.o., Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532742213

    Dostupnost: Isporuka za tri do četiri nedelje
    Šifra: 210089
    Cena: 1.897 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 128

    Povez: Meki povez

    Izdavač: Begen d.o.o., Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532742213

    Dostupnost: Isporuka za tri do četiri nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.