• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Arduino Nano
    Arduino NanoArduino NanoArduino Nano

    Arduino Nano

    OPIS KNJIGE:

    Kurs programiranja za Arduino Nano V3, Nano Every i Nano 33 IoT

    Sedam poglavlja u ovoj knjizi služe kao prvi korak za početnike i ljubitelje mikrokontrolera koji žele da steknu prednost u Arduino programiranju. U prvom poglavlju su predstavljeni Arduino platforma, ekosistem i postojeće varijante Arduino Nano ploča. Takođe ćete naučiti kako da instalirate različite alatke potrebne za početak Arduino programiranja. Drugo poglavlje počinje izradom elektronskih kola i programiranjem na vašem Arduinu. U trećem poglavlju istražujemo različite magistrale (buses) i analogne ulaze. U četvrtom poglavlju upoznaćete koncept modulisanja širine impulsa (PWM - Pulse width modulation) i rad u jednopolarnim koračnim motorima.

    U petom poglavlju sigurno ćete naučiti kreiranje lepe i osnovne ali korisne animacije pomoću eksternog ekrana. Šesto poglavlje upoznaje čitaoce sa konceptom I/O uređaja, kao što su senzori i piezo zujalica i istražuje njihove metode povezivanja i programiranja pomoću Arduino Nano-a. U poslednjem poglavlju istražujemo još jednog člana Arduino Nano porodice Arduino Nano 33 IoT i njegove veoma zanimljive mogućnosti. Ovo poglavlje koristi i produbljuje mnoge koncepte naučene iz prethodnih poglavlja za kreiranje zanimljivih aplikacija za ogroman svet Interneta Stvari.

    U celoj knjizi sledimo „korak po korak“ pristup za objašnjavanje koncepata i funkcionisanje „stvari“. Svaki koncept je uvek praćen dijagramom kola od tačke do tačke i primerima koda. Slede detaljna objašnjenja sintakse i logike koje se koriste. Pažljivo prateći koncepte, naučićete izradu kola, Arduino programiranje, radne primere koda i predstavljanje dijagrama kola. Knjiga takođe ima mnogo referenci za spoljne resurse gde god je to potrebno.

    Arhivska datoteka (.zip), koja sadrži primere softvera i dijagrame kola u Fritzing stilu razmotrene u knjizi, može se besplatno preuzeti sa stranice proizvoda i resursa knjige na sajtu www.elektor.com (potražite naslov knjige i autora).

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 191

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Infoelektronika

    ISBN: 9788680134437

    Šifra: 218555
    Cena: 1.980 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 191

    Povez: meki

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Infoelektronika

    ISBN: 9788680134437

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.