• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Album slavnog ženskinja
    Album slavnog ženskinja

    Album slavnog ženskinja

    OPIS KNJIGE:

    "Album slavnog ženskinja" autora Pere Radulovića ne samo da osvjetljava živote nekih od najupečatljivijih ženskih likova iz antike, već i na sažet i pristupačan način pruža uvid u vrline koje ove junakinje predstavljaju.

    Namenjena mlađoj čitalačkoj publici, ova knjiga se ističe kao didaktički alat koji na jednostavan način uvodi mlade u kompleksan svet klasične književnosti, približavajući im dela velikana poput Homera, Euripida, Sofokla i Vergilija.

    Radulovićev pristup je edukativan, ali i inspirativan, jer kroz priče o Antigoni, Penelopi, Lepoj Jeleni, Ifigeniji i Korneliji izlaže teme kao što su vernost, pravdoljubivost, smernost i požrtvovanost. Svaki od ovih likova je pažljivo odabran i predstavljen kroz narativ koji naglašava njihove etičke dimenzije i moralne izbore, čime se čitaocima nude primeri uzornog ponašanja i karakterne snage.

    "Album slavnog ženskinja" takođe istražuje kako ove figure odražavaju svoje društvo i kako su njihove priče prenosile i oblikovale vrednosti kroz vekove. Prikazujući Antigonu kao simbol pravdoljubivosti koja se suprotstavlja nepravdi, Penelopu kao oličenje vernosti, Lepu Jelenu kao zagonetku čije lepote pokreću ratove, Ifigeniju kao žrtvu očevih ambicija, te Korneliju kao primer žene čija moralna principijelnost prevazilazi ličnu tragediju, Radulović ne samo da obrazuje već i motiviše mlade da teže visokim idealima.

    Knjiga nije samo puka kolekcija biografskih crtica, već platforma za razvoj etičke i kulturalne svesti mladih čitalaca. Radulović koristi priče o ovim antičkim junakinjama kao ogledalo kroz koje se mogu sagledati današnji moralni i društveni izazovi, čineći "Album slavnog ženskinja" relevantnim i inspirativnim čitanjem za današnje generacije koje traže uzore u prošlosti kako bi razumeli svoje mesto u savremenom svetu.

    Više detalja

    Br.strana: 96

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Portalibris

    ISBN: 9788678188121

    Šifra: 239766
    Cena: 341 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 96

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Portalibris

    ISBN: 9788678188121

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.