• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zločesta djeca ne postoje
    Zločesta djeca ne postoje

    Zločesta djeca ne postoje

    OPIS KNJIGE:

    "Zločesta djeca ne postoje" od Janet Lansbury predstavlja temeljito razrađen i praktičan priručnik za roditeljstvo koji se oslanja na RIE (Resources for Infant Educarers) metodu, a namijenjen je osnaživanju roditelja da razviju efektivne, poštovane i ljubavi pune odnose sa svojom djecom. Lansbury, učenica i sljedbenica Magde Gerber, prenosi bogato iskustvo i stručnost kroz prizmu metode koja vrednuje samostalnost, samosvijest i kompetentnost kod djece, promovirajući roditeljstvo bazirano na dubokom poštovanju.

    Knjiga detaljno objašnjava kako se zdravi odnosi između roditelja i djece mogu graditi kroz dosljednost i postavljanje jasnih, ali poštenih granica, bez pribjegavanja kaznama koje mogu biti štetne za razvoj djetetove osobnosti. Lansbury artikulira kako uspostavljanje ranih granica ne samo da pomaže djeci da prestanu testirati roditelje, već i omogućava im da se osjećaju sigurno i zaštićeno, znajući što mogu očekivati od svojih roditelja i okoline.

    Autorica u knjizi raspravlja o uobičajenim izazovima s kojima se susreću roditelji, kao što su izljevi bijesa, agresivno ponašanje, kao i svakodnevne borbe oko suradnje od oblačenja do vremena za spavanje. Lansbury nudi niz taktika i strategija koje pomažu roditeljima da navigiraju kroz ove izazove, istovremeno njegujući osjećaj samopouzdanja i samostalnosti kod svoje djece.

    RIE metoda koju Lansbury promiče temelji se na ideji da djeca, čak i u najranijoj dobi, zaslužuju isto poštovanje koje pružamo odraslima. To uključuje razumijevanje dječje sposobnosti da participiraju u vlastitom razvoju, donošenju odluka i rješavanju problema. Lansbury naglašava važnost komunikacije s djecom na način koji poštuje njihovu sposobnost da razumiju i doprinesu razgovoru, čak i kada je riječ o postavljanju ograničenja i pravila.

    Knjiga "Zločesta djeca ne postoje" ne samo da osvježava koncept roditeljstva, već i poziva na promišljanje o tome kako društvo percipira dječje ponašanje. Lansbury poziva na razbijanje mitova o "zločestoj" djeci i potiče roditelje da vide izazovna ponašanja kao prilike za učenje, rast i razvoj, kako za dijete tako i za samog roditelja.

    Ovaj priručnik je nenadmašan resurs za sve roditelje koji teže razvijati snažne, zdrave odnose sa svojom djecom, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumijevanju, nudeći praktične savjete koji mogu imati dugoročan pozitivan utjecaj na obiteljski život.

    Više detalja

    Br.strana: 172

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721071

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239623
    Cena: 3.822 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 172

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721071

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.