• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Život onih koji ostaju
    Život onih koji ostaju

    Život onih koji ostaju

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Život onih koji ostaju" Matea B. Bjankija predstavlja dirljivu i potresnu priču o gubitku, bolu i potrazi za smirenjem nakon tragičnog događaja.

    Ova autobiografska priča počinje jednim telefonskim razgovorom u jesen 1998. godine, kada Mateo dobija oproštajne reči od svog partnera S., reči koje su zapravo nagoveštaj njegovog samoubistva. Po povratku kući, Mateo otkriva da je S. sebi oduzeo život, što ga baca u najdublji ponor bola i očaja.

    Tokom dvadeset četiri godine koje su usledile, Mateo se nosi sa traumom i pokušava da razume i prevaziđe osećaj krivice, besa, kajanja i izgubljenosti. Saznaje da se osobe poput njega, koje su izgubile voljene zbog samoubistva, nazivaju preživelima.

    Oseća se kao glavni junak nekog retkog, perverzno jedinstvenog događaja, zarobljen u lavirintu neprekidne potrage za odgovorima na pitanje zašto je S. to učinio.

    Mateova potraga za mirom vodi ga ka različitim izvorima pomoći: od psihijatara i pranoterapeuta do vidovnjaka. Ipak, ni u knjigama i muzici, koje su mu bile uteha još od detinjstva, ne pronalazi odgovor ili razumevanje za svoju situaciju. Osećaj usamljenosti i neshvaćenosti ga prati tokom godina, dok pokušava da nađe smisao u svojoj patnji.

    Kako bi pronašao izlaz iz bola, Mateo se priseća svoje ljubavne priče sa S., koja je počela gotovo iz izazova između dvojice muškaraca koji su bili u svemu različiti. Bez srama beleži svoja sećanja i osećanja, stvarajući knjigu koja je istovremeno lična ispovest i univerzalna priča o gubitku i preživljavanju.

    Mateo otkriva da u njemu žive dve duše: čovek koji želi da se spase i pisac koji želi da se zagleda u ponor. Pisac u njemu dvadeset godina je čekao distancu s koje će moći da priča o tom ponoru, a sada, kada je konačno postigao ravnotežu, piše ove reči sa snagom i prirodnošću neodložne potrebe.

    "Život onih koji ostaju" nije samo svedočanstvo o bolu, već i o mogućnosti spasenja kroz književnost. Svaka stranica ove knjige nosi klicu budućnosti, dokaz da čak i kada nas snađe neizreciva bol, književnost i dalje može da nas spasi.

    Mateo B. Bjanki nam kroz ovu knjigu daruje svoje iskustvo, tešku ali iskrenu priču koja osvetljava put svima koji su se suočili sa sličnim gubitkom. Ova knjiga je svedočanstvo o ljubavi, gubitku, preživljavanju i snazi književnosti da pruži utehu i smisao u najmračnijim trenucima života.

    Više detalja

    Br.strana: 251

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Stela

    ISBN: 9788661522376

    Šifra: 240789
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 251

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Stela

    ISBN: 9788661522376

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.