• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Život i pouke Svetog Porfirija Kavsokalivita
    Život i pouke Svetog Porfirija Kavsokalivita

    Život i pouke Svetog Porfirija Kavsokalivita

    Grupa autora

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Život i pouke Svetog Porfirija Kavsokalivita" predstavlja dragoceni zbornik koji osvetljava život i duhovne pouke jednog od najistaknutijih pravoslavnih svetaca savremenog doba, Svetog Porfirija Kavsokalivita.

    Ova knjiga, delo grupe autora, bogato je svedočanstvo o izuzetnom duhovnom putu i uticaju koji je Sveti Porfirije imao na živote mnogih ljudi.

    Sveti Porfirije, poznat po svojoj prozorljivosti, skromnosti i dubokom duhovnom miru, bio je čovek čije je postojanje bilo čvrsto ukorenjeno u ljubavi prema Hristu i pravoslavnom bogosluženju. Knjiga detaljno prikazuje kako je kroz svoj život, koji je bio jednostavan a ipak plamen na delu i reči, on uspeo da duhovno ojača i utvrdi brojne ljude suočene sa izazovima bolesti, tuge i bola.

    Autori knjige su sakupili brojne pouke, savete i anegdote iz Porfirijevog života, prikazujući ga ne samo kao svetitelja, već i kao učitelja i duhovnog oca koji je neprestano služio dobru ljudi. Svaka priča i pouka u knjizi ilustruje njegovu sposobnost da pruži utehu, mudrost i duhovno vodstvo onima koji su ga tražili, često koristeći svoje blagodatne darove kao što su prozorljivost i isceljivanje.

    Knjiga takođe istražuje Porfirijevu metodu učenja koja je proizašla direktno iz etosa i bogoslovlja Pravoslavne Crkve, naglašavajući kako je on svojim životom i radom odražavao duboku povezanost sa liturgijskim životom i učenjem svetih otaca. Njegove pouke su bile usmerene na to kako živeti u skladu sa pravoslavnim verovanjima, praktikovati iskrenu molitvu i težiti ka duhovnom uzrastanju.

    "Život i pouke Svetog Porfirija Kavsokalivita" je knjiga koja otvara horizonte i putove ka večnom životu kroz konkretne primere i savete koji mogu da obogate duhovni život svakog čitaoca.

    Ovo delo je neprocenjivo za one koji traže autentične primere duhovnog života i rada u skladu sa Hristovom istinom i ljubavlju, pružajući uvid u jedan život posvećen služenju Bogu i ljudima u najčistijem obliku pravoslavnog hrišćanstva.

    Više detalja

    Br.strana: 520

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 9788686117625

    Šifra: 239356
    Cena: 1.650 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 520

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 9788686117625

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.