• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Žigice
    Žigice

    Žigice

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Žigice" Jurice Pavičića hvata esenciju sredozemnog noir-a, upletena je u dramatičnu obiteljsku saga i duboku analizu ne samo ljudskih karaktera već i čitavog društva koje je tokom generacija oblikovano planinskim predjelima Dalmacije. Radnja se odvija oko zastrašujućeg požara koji guta brda iznad Splita, prijeteći da uništi i grad. Dok vlasti vjeruju da će istraga biti brza, opterećena jednostavnim izborima između nemara i piromanskog čina, otkrivaju se slojevi mnogo složenijih motiva i posljedica.

    Glavni lik, Mladen Božiković, prikazan je kao običan čovjek, predan obitelji, koji nosi posebnu ljubav prema planinama koje su deo njegove obiteljske baštine. Za Mladena, požar nije samo vijest koja prolazi kroz medije, već osobna tragedija koja se urezuje duboko u njegov identitet i prisiljava ga da ponovo preispita svoj život i vrijednosti koje je zastupao. Kroz njegovu priču, Pavičić istražuje duboke veze između čovjeka i zemlje, prirode i nasleđa, dajući romanu emotivnu snagu i geografski kontekst koji doprinosi bogatstvu narativa.

    "Žigice"
    su istodobno intimna obiteljska drama i širi društveni komentar, gdje svaki lik donosi vlastitu povijest, breme i očekivanja. Pavičić kroz svoje likove plete priču o prošlim i sadašnjim izborima koji utječu ne samo na pojedinačne sudbine već i na cijele zajednice. Autor skillfully koristi dijaloge i opise, što doprinosi autentičnosti doživljaja te naglašava kontraste između lepote prirodnog okruženja i uništavanja koje nosi požar.

    Ova knjiga nije samo krimić; to je introspektivna analiza konflikta između tradicionalnog i modernog, između prirodnih sila i ljudskih nastojanja. Pavičić maestralno koristi napetost i misteriju kako bi čitatelje držao na ivici, ali isto tako divno raspoređuje emotivne trenutke koji razotkrivaju duboke unutarnje svjetove njegovih likova.

    "Žigice"
    od Jurice Pavičića je roman koji ne samo da nudi uzbudljivu priču, već i potiče na razmišljanje o većim temama kao što su identitet, nasleđe i naša neminovna povezanost sa zemljom koju zovemo domom. Kroz stranice ovog djela, čitatelji će istražiti složene dinamike obitelji, zajednice i osobnog rasta, čineći "Žigice" ne samo knjigom za čitanje već i za iskustvo koje ostaje s nama dugo nakon što posljednja stranica bude prevrnuta.

    Više detalja

    Br.strana: 288

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721583

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239670
    Cena: 4.048 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 288

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721583

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.