• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Želim da pojedem tvoj pankreas
    Želim da pojedem tvoj pankreas

    Želim da pojedem tvoj pankreas

    OPIS KNJIGE:

    "Želim da pojedem tvoj pankreas" Joru Suminona je emotivno snažna i dirljiva priča o neobičnom prijateljstvu, ljubavi i prolaznosti života, koja istražuje delikatnu vezu između dvoje naizgled različitih mladih ljudi.

    Radnja započinje kada stidljivi i povučeni srednjoškolac slučajno pronađe dnevnik svoje vršnjakinje Sakure, vesele i spontane devojke iz razreda. Na stranicama dnevnika otkriva njenu duboko skrivenu tajnu – Sakura boluje od neizlečive bolesti pankreasa i ostalo joj je vrlo malo vremena. On postaje jedina osoba izvan njene porodice koja saznaje ovu tajnu, i iako ne želi da se zbliži s njom, sudbina ih neizbežno povezuje u posebno prijateljstvo.

    Ova priča nije tipična ljubavna romansa, već suptilna i dirljiva priča o ljudskoj povezanosti. Sakura, iako svesna svog nadolazećeg kraja, odlučuje da proživi svaki trenutak u potpunosti, zračeći radošću i ljubavlju prema životu. S druge strane, dečak, zatvoren u svoj unutrašnji svet knjiga i introspektivnih misli, polako uči da kroz Sakurinu životnu filozofiju pronalazi hrabrost da izađe iz svoje ljušture i otvori se prema ljudima.

    Njihovo prijateljstvo postaje nežna, ali snažna veza – bez jasnih definicija, ali ispunjena značajem. Kroz dugačke razgovore, igre i zajednička putovanja, njih dvoje dele trenutke koji su istovremeno i lepi i bolni, prihvatajući neizbežnost gubitka.

    Sumino kroz ovaj roman istražuje složene emocije povezane s ljubavlju, prijateljstvom i smrću, postavljajući pitanje kako se suočiti s gubitkom voljene osobe i kako pronaći smisao u kratkotrajnosti ljudskog postojanja. Priča o Sakuri i njenom prijatelju nosi snažnu poruku o vrednosti svakog trenutka i podseća nas da su upravo prolazni trenuci oni koji ostaju urezani u sećanje. Kroz Sakurinu perspektivu, autor nas vodi kroz emocionalni vrtlog koji na trenutke slama srce, ali istovremeno podseća na lepotu življenja, čak i kada je kraj neminovan.

    "Želim da pojedem tvoj pankreas" nije samo priča o smrti, već i o hrabrosti da se živi u potpunosti, bez obzira na trajanje. To je knjiga koja preispituje granice između prijateljstva i ljubavi, bliskosti i samoće, i koja podseća da su najdragoceniji odnosi oni koji prevazilaze reči i etikete. Sumino majstorski plete priču koja je istovremeno nežna i snažna, melanholična i inspirativna, ostavljajući čitaoce sa osećajem katarze i podsećanjem da se pravo bogatstvo krije u trenutku sadašnjem.

    Više detalja

    Br.strana: 272

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053548

    Šifra: 242424
    Cena: 1.099 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 272

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053548

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.