• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zavod
    Zavod

    Zavod

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Zavod" Gorana Markovića donosi nam slojevitu i intrigantnu priču o značajnim ličnostima Beograda, isprepletanu bogatim istorijskim kontekstom i ljudskim sudbinama koje se prelamaju kroz različite epohe.

    Autor, poznat po svojoj rediteljskoj karijeri i talentu za pripovedanje, i ovoga puta uspešno koristi reč i sliku kako bi čitaoca uveo u kompleksan svet svojih junaka.

    U središtu romana nalaze se tri ključne figure: psihijatar i pozorišni reditelj Hugo Klajn, pijanistkinja i muzikolog Stana Đurić Ribnikar, i vlasnik i direktor „Politike“ Vladislav Ribnikar.

    Ovi likovi, osim što su uticali na kulturni i društveni život Beograda, predstavljaju simbolične figure čije se sudbine ukrštaju u turbulentnim vremenima, od predratnog perioda, kroz Drugi svetski rat, do posleratnih godina. Marković vešto prikazuje njihove lične borbe, unutrašnje konflikte i odnose koji se oblikuju pod pritiskom društvenih i političkih promena.

    Naslov romana, "Zavod", upućuje na specifičnu instituciju – Zavod za lečenje hladnom vodom, elektricitetom, švedskom gimnastikom i masažom, koji je osnovan u Beogradu između dva svetska rata. Ova ustanova nije samo pozadina radnje, već i mesto koje simbolizuje sudbonosni susret Huga Klajna i Stane Đurić Ribnikar, susret koji će oblikovati tok njihovih života i odnos prema svetu oko sebe.

    Roman je, osim narativne dubine, bogat i u pogledu opisa istorijskog konteksta, društvenih normi i kulturnih promena kroz koje su prolazili protagonisti. Marković kroz svoje likove i njihove sudbine istražuje teme kao što su identitet, ljubav, moralne dileme i snaga karaktera, pružajući čitaocu ne samo uvid u živote istaknutih pojedinaca, već i u atmosferu jednog uzburkanog vremena.

    "Zavod" je roman koji će svojim temama, stilom i bogatstvom detalja zasigurno privući pažnju kako ljubitelja istorijskih romana, tako i onih koji uživaju u psihološki dubokim i emotivno angažovanim pričama. Marković uspešno oživljava jedno vreme i ljude koji su ga oblikovali, podsećajući nas na složenost ljudske prirode i snagu sudbine.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 264

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153237

    Šifra: 240977
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 264

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153237

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.