• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zašto razmišljanje rastužuje
    Zašto razmišljanje rastužuje

    Zašto razmišljanje rastužuje

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak:

    Telesne funkcije i mišljenje su zajedničko svojstvo pripadnika vrste koja sebe arogantno definiše kao homo sapiens. Strogo uzev, svako ljudsko biće – muškarac, žena, dete – jeste mislilac. To važi kako za nekog kretena tako i za Njutna, kako za nemuštog morona tako i za Platona. Začetničke, inventivne misli, misli koje poboljšavaju život, mogu se pojaviti uvek i na svakom mestu, mogu pasti na pamet neobrazovanim, tupavim pa čak i mentalno hendikepiranim osobama. Ove misli se gube zato što nisu artikulisane ili na njih nisu obratili pažnju čak ni oni koji su ih mislili. Naše misli su kao majušne spore koje se razmnožavaju – spolja i iznutra – u milionskom broju. Samo maleni deo preživljava i donosi plod. … Kulturu, „opšte stremljenje“ ka duhovnoj pismenosti, možemo definisati stepenom do kog se prvorazredno mišljenje raširilo i utelotvorilo u opštim vrednostima i praksama, ili pak nije. Da li su kreativne misli prihvaćene u školama i doživele opštedruštveno priznanje? Da li su doprele do unutrašnjeg uha, čak i kada je proces slušanja često tvrdoglavo spor i opterećen vulgarizacijom. Da li se autentično mišljenje i njegovo receptivno vrednovanje ometa, čak sprečava putem političkog, dogmatskog i ideološkog poricanja koje ne misli?

    Više detalja

    Br.strana: 62

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Karpos

    Šifra: 174760
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 62

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Karpos

    Komentari čitalaca

  • Neregistrovani korisnik, 20.09.2021 07:47

  • Ova knjiga Džordža Štajnera pravi je "zemljotres" za ljudske uspavane umove, navikle na kliširani jezik najčešće nesvesnog haotičnog mišljenja bez smisla i svrhe ikakve. Neartikulisani i raspojasani svet misli gubi se u pogubljenim i nesvesnim umovima ljudske vrste okovane materijalizmom i njegovim uskostima do same vulgarizacije života. Ova knjiga mora da prodrma svakog ko je uzme u ruke i makar pročita jednu njenu stranicu. Preporučujem je od srca i poklanjam kao dar za zdrav razum i povratak lepoti misli koje su u pohranjene u arhivama našeg Nadsvesnog /Božanskog/uma i treba ih aktivirati i koristiti kako bi se ovaj iskrivljeni svet ispravio i harmonizovao u lepoti, miru, razumevanju i nadasve SVESNOSTI ...da jesmo čudesna DUHOVNA bića darovita da stvaramo svet u kome se svi oblici života raduju i žive u harmoniji sa Izvorom.

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.