• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zakon o prekršajima
    Zakon o prekršajima

    Zakon o prekršajima

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Zakon o prekršajima" autorke Nataše Mrvić Petrović predstavlja sveobuhvatan vodič kroz zakonodavne reforme i novine u oblasti prekršajnog prava u Srbiji.

    Ovo šesto izdanje usklađeno je sa odlukom Ustavnog suda broj IUz-255/2018 („Službeni glasnik RS“, broj 112/2022), kojom je prestala da važi odredba člana 281. stav 3. Zakona o prekršajima. U knjizi su sadržani i odabrani podzakonski akti, uključujući Pravilnik o obrascu prekršajnog naloga i Pravilnik o pristupu podacima iz jedinstvenog registra neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa, kao i registar pojmova.

    Donosenje Zakona o prekršajima predstavlja ključni korak u nastavku reforme prekršajnog zakonodavstva, sa ciljem da se postignu efikasnija zaštita prava i osnovnih sloboda građana, povećanje pravne sigurnosti, ekonomičnost prekršajnog postupka i delotvornije izvršenje prekršajnih sankcija. Kroz ovaj zakon, nastoji se obezbediti da prekršajni postupci budu brži, pravedniji i transparentniji, čime se doprinosi boljoj zaštiti građanskih prava i interesa.

    Prof. dr Nataša Mrvić Petrović, kao autor uvodnog teksta, pruža detaljna objašnjenja o novinama u propisima iz prekršajnog prava, što čitaocima omogućava da se lakše upoznaju sa kompleksnim pravnim okvirom i njegovim primenama u praksi. Njena analiza obuhvata ključne aspekte zakonodavnih promena, razmatrajući kako one utiču na praksu prekršajnog prava i na koji način doprinose unapređenju pravnog sistema.

    Knjiga "Zakon o prekršajima" nije samo koristan alat za pravnike, sudije i advokate, već i za sve one koji žele da steknu dublje razumevanje prekršajnog prava. Detaljna objašnjenja, primeri iz prakse i dodatni materijali kao što su pravilnici i registar pojmova čine ovu knjigu vrednim resursom za sve koji se bave ovom pravnom oblasti.

    Osim praktičnih saveta za primenu zakona, knjiga pruža i širi kontekst reformi prekršajnog zakonodavstva, omogućavajući čitaocima da bolje razumeju ciljeve i smernice koje su vodile ove promene. Ovaj pristup čini knjigu ne samo korisnom za svakodnevnu praksu, već i kao osnovu za dalja istraživanja i razvoj u oblasti prekršajnog prava.

    "Savremeni pristupi prekršajnom pravu" Nataše Mrvić Petrović predstavlja temeljnu literaturu koja pruža sve potrebne informacije i analize za razumevanje i primenu Zakona o prekršajima, čineći je neophodnim štivom za sve pravne profesionalce i one koji se bave pravnom regulativom u Srbiji.

    Više detalja

    Br.strana: 216

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930518

    Šifra: 104585
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 216

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930518

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.