• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Viridian kofer sa duplim snom
    Viridian kofer sa duplim snom

    Viridian kofer sa duplim snom

    OPIS KNJIGE:

    "Viridian kofer sa duplim snom" Saše Đurovića predstavlja intrigantno i izazovno delo koje se upušta u istraživanje dubina ljudske psihe, društvenih normi i otuđenja u savremenom svetu.

    Kroz ovaj roman, Đurović vodi čitaoca kroz mračan i često distopijski pejzaž, gde se stvarnost i snovi sudaraju, stvarajući složenu mrežu narativnih niti koje istražuju identitet, strah, i represiju.

    Roman počinje s protagonistom koji se kreće kroz gotovo prazne ulice grada, evocirajući slike pustoši i tišine koje podsećaju na vreme kada je svet, usled neke neimenovane katastrofe ili krize, izgubio svoj uobičajeni ritam života. Grad, u kojem je on odrastao, sada je preobražen u sablasnu verziju sebe, gde samo nekolicina ima pravo da se kreće slobodno, zahvaljujući posebnim propusnicama. Ova distopijska slika stvara osećaj nelagode i nagoveštava svet u kojem su se slobode i hrabrost izgubile, ustupivši mesto strahu i konformizmu.

    Đurovićev stil pisanja je intenzivan, bogat metaforama i simbolima koji produbljuju osećaj izolacije i opasnosti. U svetu gde su represija i kontrola postali norma, protagonisti se bore sa sopstvenim osećajem nemoći i otuđenja. Palanka, kao simbol mediokriteta i konformizma, postaje metafora za društvo koje je izgubilo svoju snagu, hrabrost i individualnost, prepuštajući se represiji koja uništava svaki trag neslaganja ili različitosti.

    "Viridian kofer sa duplim snom" nije samo kritika društva, već i duboko introspektivno istraživanje unutrašnjih svetova likova. Protagonisti se suočavaju sa sopstvenim strahovima, snovima i noćnim morama, dok pokušavaju da pronađu smisao u svetu koji se čini sve besmislenijim.

    Kofer iz naslova, sa svojim dvostrukim snom, može se tumačiti kao simbol dualnosti ljudske prirode, unutrašnjeg sukoba između želje za slobodom i straha od posledica.

    Đurović koristi ovu metaforu da istraži teme identiteta i stvarnosti – šta je stvarno, a šta je samo projekcija naših strahova i želja? U svetu gde su linije između sna i jave zamagljene, gde je represija postala norma, likovi su prisiljeni da preispituju svoje mesto u tom svetu, kao i sopstvenu sposobnost da se odupru ili prilagode.

    Roman postavlja teška pitanja o prirodi društva, individualnosti i slobode. Kroz kompleksnu narativnu strukturu i bogatstvo jezika, Đurović nas vodi kroz psihološki i društveni lavirint, gde svaki izbor nosi težinu potencijalne katastrofe.

    "Viridian kofer sa duplim snom" je delo koje će privući čitaoce koji su spremni da se suoče sa izazovima koje postavlja, koji su voljni da zaronu u mračne dubine ljudske duše i društva, i koji traže literaturu koja ne nudi lake odgovore, već otvara prostor za promišljanje i samopreispitivanje.

    Đurović nas kroz svoj roman podseća na važnost hrabrosti i individualnosti u svetu koji se sve više povlači pred silama represije i mediokriteta.

    Više detalja

    Br.strana: 138

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Zepter Book World

    ISBN: 9788690275014

    Šifra: 240981
    Cena: 1.540 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 138

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Zepter Book World

    ISBN: 9788690275014

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.