• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vir
    Vir

    Vir

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Vir" Mladena Cicovića predstavlja jedinstveno literarno putovanje, spajajući fragmentarne pripovesti u mozaik koji oslikava tragičnu i slojevitu sudbinu jedne porodice.

    Cicovićev narativ ide dalje od običnog pripovedanja; umesto toga, autor poziva čitaoca da aktivno učestvuje u stvaranju priče, koristeći vlastitu maštu, sećanja i moralne sudove kako bi popunio praznine ostavljene među pričama.

    "Vir" je romaneskni obrt koji se svaki put kada se čita, doživljava na novo, bogato nijansiran način, naglašavajući cikličnost stvaranja i nestajanja koji karakterišu ljudski život. Cicović vješto koristi kratke priče kao prozore kroz koje čitalac zaviruje u intime momente, tragedije, radosti i neizbežne promene kroz koje prolazi jedna porodica. Ove pripovesti su međusobno povezane ne samo tematski već i emocionalno, gde svaka priča doprinosi sveukupnom razumevanju porodične dinamike i ličnih transformacija.

    Autor koristi metaforu vira kao centralni simbol za životne cikluse u koje likovi ulaze, bore se da plivaju i na kraju se ili izbore sa strujama ili podlegnu njihovoj snazi. Kroz ove narative, Cicović istražuje duboke psihološke teme, kao što su gubitak, ljubav, oproštaj i neminovnost promene, postavljajući ova univerzalna ljudska iskustva u srce svojih priča.

    Knjiga izaziva čitaoca da se suoči sa sopstvenim razmišljanjima i osjećajima dok navigira kroz složene odnose i dramatične životne trenutke opisane u delu. Kroz vrtloge životnih situacija, čitalac se poziva da preispita svoje vrednosti i stavove, dok se unutar literarnog vira prepliću sadašnjost, prošlost i moguće budućnosti.

    "Vir" Mladena Cicovića nije samo knjiga; to je iskustvo koje zavodi, provocira i nudi beskonačne mogućnosti za različita čitanja i tumačenja. Svako čitanje je putovanje u koje se čitalac upušta sa novim setom očekivanja i iz kog izlazi promenjen, reflektujući bogatstvo ljudskog iskustva i složenost emocionalnog života.

    Više detalja

    Br.strana: 208

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Udruženje Slovensko slovo

    ISBN: 9788682488057

    Šifra: 239738
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 208

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Udruženje Slovensko slovo

    ISBN: 9788682488057

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.