• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Veštice iz Ilinaca
    Veštice iz Ilinaca

    Veštice iz Ilinaca

    OPIS KNJIGE:

    "Veštice iz Ilinaca" je roman od priča koji potpisuje Sonja Atanasijević, autorka poznata po svom prethodnom romanu "Spavaj, zveri moja".

    Ova knjiga predstavlja jedinstvenu kombinaciju stvarnosti i fikcije, isprepletenih kroz oči žene koja je istovremeno novinarka i književnica. Atanasijevićeva kroz pripovedanje otkriva čitaocima svetove koji su bliski, poznati ili slučajno susretnuti, a koji se preobražavaju kroz njenu književnu imaginaciju.

    Knjiga je strukturno zamišljena kao zbirka priča, ali te priče zajedno čine roman koji se bavi procesom stvaranja same priče. Autorka vešto balansira između realnosti i fikcije, jasno stavljajući do znanja čitaocima kada prelazi iz jednog domena u drugi. Ovo omogućava dublje promišljanje o tome kako nastaje priča i kako se svakodnevni događaji i susreti transformišu kroz književnu obradu.

    Sonja Atanasijević koristi digresije kao književni alat, često izlazeći iz okvira stvarnosti da bi istražila prolaznost, lepotu i tamne tonove svakodnevnog života. Njen stil pripovedanja varira od potrage za lepotom i bekstva od prozaičnosti svakodnevice, do uranjanja u mračne aspekte života iz revolta prema okrutnosti i nepravdi. Ovaj kontrast između svetlosti i tame daje romanu dinamičnost i emocionalnu dubinu.

    Glavna tematska okosnica romana je šekspirovska ideja sveta kao pozornice na kojoj svako igra svoje uloge (Teatrum mundi). Atanasijevićeva dodatno razvija ovu ideju, postavljajući pitanja o prirodi tih uloga: da li su one nametnute ili ih sami biramo i stvaramo? Kroz ove refleksije, roman istražuje koncept slobode i mogućnost individuacije – proces kroz koji se postaje individua, promišljajući i obrazujući se, što je put ka dostizanju ideala slobode.

    "Veštice iz Ilinaca" nije samo roman o pričama, već i o samom procesu pripovedanja i kreiranja smisla iz haosa svakodnevnog života. Autorka kroz likove i njihove priče istražuje složenost ljudske prirode, sudbine i slobodne volje, izazivajući čitaoce da razmišljaju o svojim životima i ulogama koje igraju.

    Ovaj roman je bogat slojevima značenja i stilskih eksperimenata, čineći ga izazovnim i nagrađujućim štivom. Sonja Atanasijević uspeva da kroz svoje pisanje otvori nove perspektive i ponudi dubok uvid u ljudsku egzistenciju, istovremeno čuvajući privlačnost i uzbudljivost pripovedanja.

    "Veštice iz Ilinaca" su roman koji će vas zaintrigirati, inspirisati i podstaći na dublje promišljanje o svetu oko vas i ulozi koju u njemu igrate.

    Više detalja

    Br.strana: 230

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Blum izdavaštvo

    ISBN: 9788660700515

    Šifra: 240749
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 230

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Blum izdavaštvo

    ISBN: 9788660700515

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.