• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Veštačka inteligencija nije bauk
    Veštačka inteligencija nije bauk

    Veštačka inteligencija nije bauk

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Veštačka inteligencija nije bauk" autora Basa Haringa predstavlja fascinantno i pristupačno istraživanje sveprisutne teme koja oblikuje našu svakodnevicu i budućnost – veštačke inteligencije (VI).

    Haring, kroz jednostavan i razumljiv stil, razmatra mnoge aspekte ove tehnologije, razbijajući mitove i strahove koje često prate razgovore o VI, dok istovremeno postavlja pitanja koja su ključna za naše razumevanje i prihvatanje ove tehnologije.

    Ova knjiga je osmišljena kao vodič za sve, bez obzira na uzrast ili prethodno znanje, koji su zainteresovani da saznaju više o tome šta veštačka inteligencija zaista jeste, kako funkcioniše, i kako bi mogla oblikovati našu budućnost. Haring nas vodi kroz svet algoritama, mašina koje uče, i kompjutera koji postaju sve pametniji, postavljajući pitanja koja nas sve zanimaju: Da li mašine zaista misle?

    Hoće li algoritmi donositi važne odluke umesto nas? I, možda najvažnije, da li imamo razloga da se bojimo veštačke inteligencije ili bi trebalo da je prihvatimo kao koristan alat?

    Autor se posebno bavi svakodnevnim primerima primene VI, kao što su pametni telefoni koji predviđaju naše želje ili algoritmi koji nam preporučuju muziku. Kroz ove primere, Haring pokazuje da je veštačka inteligencija već duboko integrisana u naše živote, ali i da je njen potencijal za budućnost još veći.

    On nas podstiče da razmišljamo o etičkim, socijalnim i tehnološkim implikacijama VI, ali bez senzacionalizma ili straha – naprotiv, Haring nas poziva na racionalno i informisano razmatranje ove teme.

    „Veštačka inteligencija nije bauk“ je knjiga koja edukuje, inspiriše i osnažuje čitaoce da se suoče s budućnošću u kojoj će VI igrati sve značajniju ulogu. Ovo delo je savršen izbor za sve koji žele da prošire svoje znanje o ovoj fascinantnoj oblasti, bilo da su tek počeli da istražuju temu ili da već imaju osnovno razumevanje i žele dublje da se upuste u diskusiju o tome kako VI menja svet oko nas.

    Haringova knjiga nudi balansiran i optimističan pogled na svet u kojem ljudi i mašine mogu koegzistirati i sarađivati na način koji će poboljšati naše živote.

    Više detalja

    Br.strana: 130

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Odiseja

    ISBN: 9788677203078

    Šifra: 241089
    Cena: 1.210 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 130

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Odiseja

    ISBN: 9788677203078

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.